Els bombers van tardar fins a dues hores per rescatar un operari que feia tasques de manteniment en un dipòsit d'aigua -i que en aquells moments estava buit per portar-hi a terme els treballs- a Guardiola de Berguedà. L'alcalde del municipi, Josep Lara, explica que es van viure moments de nervis perquè des del moment de la caiguda l'operari, d'uns 45 anys, va estar inconscient i l'operatiu es va allargar dues hores per treure'l amb molt de compte i evitar més lesions.

L'accident laboral va tenir lloc aquest dijous al migdia, quan l'operari hi estava treballant i va caure per un accés molt reduït des d'una alçada de cinc metres. Testimonis presencials apunten que hauria tingut un mareig instants abans de caure. En un primer moment hi van arribar dues dotacions terrestres de bombers i els operatius habituals del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Mossos, però un cop van constatar l'abast de l'accident i les enormes dificultats per poder treure'l, tenint en compte l'estat en què es trobava, es va avisar el Grup d'Actuacions Especials (GRAE), que hi va aribar amb dos helicòpters.

"L'accés per on va caure és molt petit, d'un metre, aproximadament, i per aquest motiu ha estat molt difícil treure'l. S'havia d'evitar en l'operatiu de rescat que patís més lesions. És un dipòsit amb un accés molt reduït, habilitat només perquè hi entri una persona si s'hi han de fer treballs de manteniment", explica l'alcalde de Guardiola de Berguedà. El dipòsit, que serveix per abastar d'aigua el municipi, és ubicat a la pujada de Sant Llorenç.

En l'accés del dipòsit, l'equip especialitzat dels bombers va muntar politges i una bastida per treure la persona accidentada per evitar cap moviment. L'equip mèdic ja el va atendre a l'interior del dipòsit i, segons l'equip de recat, el van sedar en el moment de treure'l. Finalment, l'helicòpter del SEM el va traslladar fins a l'hospital Parc Taulí de Sabadell en estat greu.

L'operari accidentat no és del municipi i no tenia cap vincle amb Guardiola de Berguedà. L'Ajuntament va adjudicar les tasques de manteniment dels dipòsits per obra menor a una empresa externa i al lloc on va tenir lloc l'accident no hi havia personal de l'Ajuntament, sinó només treballadors de l'empresa encarregada de les tasques de conservació, que estaven al poble des de feia dies.