El ple de la corporació berguedana d'aquest dijous ha aprovat la moció d'ERC perquè es convoqui una reunió extraordinària del patronat de la Patum per debatre de nou que a la Patum de lluïment del Centenari el proper 3 de setembre s'interpreti un ball de gegants Corpus 2016 composada per Jordi Pagerols.

Es dóna la circumstància que el patronat ja s'havia posicionat sobre aquest demanda rebutjant la petició. Tal i com ha informat aquest diari, aquest fet ha provocat una campanya de recollida de signatures. Els promotors han posat de manifest la contradicció que consideren que suposa que els gegants hagin ballat aquest Corpus una peça de Bruce Springsteen i , en canvi, es negui que es pugui interpretar una peça inspirada en músiques berguedanes i queraltines.

La moció s'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC i de la CUP. CDC s'hi ha oposat perquè considera que el patronat es va posicionar sobre aquesta qüestió fa només quinze dies. El PSC s'ha abstingut.

D'altra banda, el ple de l'Ajuntament de Berga ha aprovat per unanimitat convocar una reunió extraordinària del patronat de la Patum per tal que aquest ens debati sobre la moció d'ERC que la Patum participi al festival folk de Whasinghton.