L'equip de govern de Berga de la CUP està estudiant la possibilitat de municipalitzar el servei de neteja d'edificis municipals de Berga que actualment presta l'empresa Tractaments Ecològics i en el que treballen 22 persones segons ha detallat l'alcaldessa Montse Venturós en l'habitual roda de premsa prèvia a la sessió plenària.

Al ple d'aquest dijous l'executiu proposarà la liquidació d'aquest contracte atès que que des del 2001 funciona amb un pròrroga tàcita segons ha detallat la dirigent berguedana. Montse Venturós ha explicat que la llei del sector públic del 2011 no permet fer-ho i que per aquest motiu volen donar per finalitzat el contracte i liquidar-lo. "Hi havia anomalies com la reiteració de contractes menors que havien de ser majors" ha detallat Venturós. El d'aquest servei és un d'un d'aquests casos ja que s'anava prorrogant la prestació de forma reiterada quan d'acord amb la llei aplicable no es podria fer.

Montse Venturós ha explicat que la liquidació del contracte no suposarà no gaudir del servei sinó que un cop aprovada començarà la tramitació per fer -la efectiva. Mentrestant el servei el continuarà prestant l'actual concessionària.

La pretensió de la CUP seria municipalitzar el servei tal i com ja ha comentat a les treballadores. Tanmateix, Montse Venturós s'ha mostrat prudent i ha dit que "no ho tirarem endavant fins que no tinguem la seguretat jurídica" per fer-ho i també els estudis de viabilitat econòmica. La batlessa ha dit que el regidor Oriol Camps oferirà les conclusions de l'estudi sobre al municipalització al ple d'aquest vespre.

Bases per les ajudes escolars

El pel d'avui també debatrà la creació d'unes bases municipals per regular l'atorgament de beques per a llibres i material escolar segons ha explicat a la roda de premsa anterior a a la sessió la regidora Anna Alsina.

Fins ara aquestes ajudes es donaven però no existien unes bases que les regulessin.

A més, la regidora Alsina ha explicat que enguany es donaran 15.000 euros, per beques de llibres i material escolar per a les famílies necessitades quan el 2015 la xifra va ser de 12.000.

Igualment el ple debatrà la creació d'unes bases per a les prestacions de caràcter social del consistori berguedà.