Des del passat dilluns una desena de joves del Berguedà, el Bages i Mèxic han participat en el primer campus d'estiu organitzat a Catalunya per aprendre a pilotar drons que s'ha realitzat a les instal·lacions de l'escola pública de Sant Jordi de Cercs.

L'activitat ha estat una iniciativa de la consultoria aeronàutica EURANIA amb l'objectiu d'acostar els joves a l'àmbit de l'aviació no tripulada a través de sessions teòriques i practiques combinades. Per organitzar el campus s'ha comptat amb l'equip de professionals de l'operadora GO-K FLY, la primera berguedana en operar drons des del passat estiu. Els assistents també han rebut la visita de l'operadora DRONES COMPANY, amb seu a Rubí.

Durant les sessions formatives, els participants han pogut adquirir coneixements bàsics d'aviació per pilotar drons com meteorologia, operació, etc. I el que és més important, normativa i reglamentació perquè el seu ús sigui el més assenyat possible, aprenent a volar de manera segura i a identificar llocs i entorns adients per fer-ho. El campus, ha finalitzat avui divendres amb una gimcana preparada especialment per realitzar amb drons, l'entrega de diplomes i l'esmorzar de despedida. Els participants s'han emportat a casa de regal el dron que han utilitzat tota la setmana per fer les pràctiques.

Meritxell Codina, d'Eurania i Eduard Gonzàlez, de Go-K Fly coincideixen en que "ha estat una experiència molt enriquidora poder transmetre coneixements d'aviació a joves que ho viuen amb tanta passió i a més, poder-ho fer a casa" i en fan una valoració "molt positiva" tot pensant en organitzar la segona edició.