El gimnàs Sabs de Gironella començarà una nova etapa a partir del proper mes d´agost. Les instal·lacions esportives canvien d´amo. La impulsora i ànima del Sabs, Àngels Sallés, i el seu home,

Xevi Sorinas, peça clau de l´establiment, deixen el negoci que han regentat durant 35 anys. Asseguren que ha estat una decisió «dolorosa i molt meditada», però Sallés té clar que «la salut és al davant de tot». La cooperativa Alter Sport gestionarà el centre a partir de la propera temporada.

Els socis de les instal·lacions i els amics i coneguts del matrimoni «que no s´espantin», alerten, «perquè no tenim cap malaltia greu». Sallés ha explicat que des de fa un temps té problemes amb els genolls, «i això impedeix que em pugui dedicar professionalment a portar un gimnàs i seguir l´exigència que comporta fer totes les hores de classe i activitat física. Ara m´han hagut d´operar i és el moment de posar-hi fre», ha relatat.

Els encara responsables del gimnàs asseguren que dins de la tristesa que els suposa deixar el que ha estat casa seva durant més de tres dècades, també hi ha una part d´alegria. «A mi em sabia molt greu tancar el gimnàs i deixar Gironella sense aquest servei que tant ens ha costat d´aixecar, per això hem buscat la millor opció perquè el Sabs tingui continuïtat», ha explicat. La cooperativa Alter Sport, que en pocs anys ha consolidat una oferta esportiva de qualitat a Berga amb l´Alter Sport Gim, i des de fa pocs mesos regenta un centre a Moià, serà l´encarregada d´agafar les regnes de l´equipament esportiu. «Estic molt contenta perquè sé que queda en mans de bons professionals que podran oferir el que els socis que tenim demanen i, sobretot, amb un segell de qualitat que és molt important». A partir de l´agost el Sabs es convertirà en Alter Sport Gironella, «un canvi que esperem que sigui positiu».

Gimnàs Sabs obria portes a Gironella l´octubre del 1981. «Vam ser pioners a portar el món de l´esport a Gironella, quan només funcionava algun gimnàs a Berga», explica Sallés. «El Sabs ho ha estat tot per a mi i per al meu marit, de fet, ell va entrar com a professor de karate l´any 1982, ens vam enamorar i ens vam casar. Tot gràcies al gimnàs», recorda.

El centre ha estat referent, des de l´inici, en classes de gimnàstica artística i karate, i també en activitats dirigides com l´spining. «Ens sentim molt orgullosos de la feina feta, i de la suor i l´esforç que hi hem deixat», afirma. «Al llarg dels anys ens hem hagut d´adaptar a les necessitats, a les modes i a la demanda», afegeix, i als horaris d´activitats dels primers anys se n´hi han afegit moltes més (aeròbic, dansa del ventre, zumba, preparació muscular...). Algunes s´han mantingut, i d´altres han deixat de funcionar i s´han retirat. Per a Sallés, una de les característiques del gimnàs és l´ampli ventall d´edats dels seus usuaris i la importància que sempre hi han tingut els grups infantils i juvenils, tant pel que fa a balls (funky, hip-hop) com a les arts marcials com el karate. «Nosaltres marxem però hi deixem una part nostra i ens n´emportem molts bons records», ha conclòs.

Engeguen el setembre

El nou gestor del Sabs és el gimnàs Alter Sport de Berga. El centre obrirà portes amb direcció renovada aquest setembre, segons ha explicat a Regió7 Albert Navarrete. El responsable del centre berguedà ha lloat la tasca que durant aquests 35 anys han dut a terme Àngels Sallés i Xevi Sorinas. Navarrete ha explicat que apostaran per exportar el model d´Alter Sport que ja funciona amb èxit tant a Berga com a Moià, que promou l´activitat esportiva i els hàbits saludables. El nou Sabs es dirà Alter Sport Gironella i possiblement hi treballaran tres persones.