Deu anys després que Berga estrenés la seva freqüència de ràdio municipal al 107.6 del dial, enguany, els gestors d'aquest servei, l'empresa Bífidus Produccions, deixaran d'oferir informatius. Avui serà el darrer dia que es manté el format reduït de programació que es van veure obligats a fer des del novembre del 2012, quan l'anterior equip govern de CiU va optar per no renovar-los la concessió quan aquesta es va acabar. Una clàusula del contracte de la concessió obliga des d'aleshores els concessionaris a mantenir el servei fins que el consistori l'assumeixi. Des del novembre del 2012 fins ara, el govern de l'Ajuntament de Berga, primer en mans de CiU i en el darrer any de la CUP, no ha assumit la gestió de l'emissora municipal.

Aquest context i les poques perspectives de futur han fet decidir els gestors a deixar de fer informatius. Jaume Fígols, de Bífidus Produccions, va declarar a Regió7 que "ens hem cansat d'aguantar una situació que és insostenible i inviable econòmicament, no ara, sinó fa anys". Per aquest motiu, a partir de dilluns, Ràdio Berga ja no emetrà informatius com ha fet en la darrera dècada en aquesta etapa de l'emissora, sinó que oferirà un model de radiofórmula fins que el consistori n'assumeixi la gestió. Els gestors ja van comunicar als dirigents berguedans la seva decisió de no fer més informatius si no desencallaven fer-se càrrec de la gestió del servei pendent des del 2012, segons Fígols. A partir d'ara, al Berguedà, la productora dedicarà els seus esforços a potenciar el seu web amb més informació de la comarca, i també a la revista mensual d'actualitat Aquí Berguedà.

La decisió de Bífidus Produccions és el darrer capítol d'un afer que fa anys que s'arrossega i que està judicialitzat. En el seu dia, Bífidus Produccions va presentar un contenciós contra la reclamació del consistori, que li demana almenys 120.000 euros al·legant que corresponien a quotes impagades del cànon de lloguer de la concessió. Aquesta reclamació s'ha de resoldre.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, va explicar a Regió7 que reactivaran l'expedient de Ràdio Berga per tal de posar a concurs la gestió dels continguts de l'emissora. L'executiu berguedà preveu oferir a les empreses que s'hi interessin 10.000 euros l'any més els diners que aconsegueixin venent publicitat, d'acord amb el plec de clàusules tècniques i administratives que està en estudi des del maig.

Segons va explicar la batllessa, convocaran el Consell de Mitjans Audiovisuals que van reactivar el desembre passat per tal d'agilitzar aquest expedient. Venturós va reconèixer que aquest assumpte havia quedat endarrerit perquè n'han resolt o atès d'altres que havien considerat prioritaris. Amb tot, va refermar la voluntat del govern de posar en marxa el nou model de gestió de Ràdio Berga d'acord amb la resta de grups amb qui buscaran consensuar-lo.