Bagà torna a l'edat mitjana per fer de la seva història l'eix cultural i turístic

Les Festes de la Baronia de Pinós porten al poble espectacles, fires d'artesans i productes alimentaris i conferències sobre l'antiguitat

17.07.2016 | 08:12
Un moment de la recreació d´una missa medieval

Bagà va encetar ahir el cap de setmana central de les Festes de la Baronia de Pinós fent una immersió en el seu passat medieval, el qual s'ha consolidat en els últims anys com el seu principal tret distintiu turístic i cultural. Veïns, autoritats, associacions, comerciants i empresaris van fer la seva particular regressió al passat per tornar els carrers del nucli antic al seu esplendor medieval.

Durant les Festes de la Baronia de Pinós, Bagà viu literalment al carrer, ambientant racons i places amb els vestits d'època i els artesans que mostren els seus oficis. La jornada es va iniciar amb la recreació d'una missa medieval a l'església de Sant Esteve. La cerimònia va enquadrar els paràmetres de l'edat mitjana en la qual es començava a submergir la població: música de trobadors, honors als senyors de Pinós i al rei Jaume I, crits d'enemistat als moriscos, ofrenes populars... sota la mirada dels senyors feudals, que, durant el cap de setmana, imposen pel carrer el seu domini passejant capa i espasa. Paral·lelament a la cerimònia religiosa, per tot el poble es va anar estenent un campament medieval que a la tarda va prendre el seu màxim sentit durant la Batalla Campal, tota una demostració de força i estratègia militar d'aquells anys.
La festa continuarà avui amb els tallers d'arc, la lluita de cavallers i les mostres d'aliments i oficis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema