Els Bombers de la Generalitat van haver d'activar ahir dues vegades el Grup d'Actuacions Especials (GRAE) per dos rescats al Pedraforca d'un home de 73 anys i un nen de 10 que van patir ferides en estat menys greu.

El primer avís va ser a les 10 del matí a la zona del Mascaró. Fonts dels Bombers van explicar que un grup d'uns 10 excursionistes estaven amb un company de 73 anys que s'havia lesionat el turmell. Els Bombers van activar el GRAE amb l'helicòpter per rescatar el ferit, i el van traslladar fins al camp de futbol de Saldes, on va ser recollit per una ambulància que el va portar a l'hospital de Sant Bernabé de Berga ferit amb un esquinç al turmell. Estava en estat menys greu.

A les 6 de la tarda, els Bombers de la Generalitat van rebre un nou avís de rescat al Pedraforca, al terme de Saldes. En aquest cas, es tractava d'un nen d'uns 10 anys que havia rebut un cop mentre baixava per la pedrera, segons fonts dels Bombers. Els agents el van recollir al refugi Lluís Estasen amb un helicòpter i el GRAE, i, després, el SEM el va traslladar a l'hospital de Sant Bernabé de Berga amb una fractura de l'extremitat superior en estat menys greu.