Els Castellers de Berga van celebrar el quart aniversari en una jornada en què van compartir plaça amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell. Els de la camisa blava van apostar per estructures segures com els Cinc de set, Set de set i Quatre de set amb agulla, fidels a la seva màxima de prioritzar la seguretat i el creixement constant per davant del desig d'aixecar pisos. En aquest sentit, els assaigs de divendres al vespre van fer veure a la colla que havien de trepitjar la plaça amb els peus a terra i deixar per a més endavant construccions més ambicioses.

Els de la camisa blava van arribar a la festa amb l'expectativa d'aixecar la Torre o el Quatre de vuit, però l'absència d'alguns castellers que ahir no van poder participar-hi ho va desaconsellar. La decisió va permetre que altres membres de la colla que habitualment no escalen ho fessin i, així, estendre oportunitats per a tots.

La presidenta dels Castellers de Berga, Núria Rigola, va explicar que un dels aspectes que més valora la colla és el fet que no ha parat de créixer i sembla que ho continuarà fent: "la gent ens diu que cada jornada és històrica, però és que és cert, perquè ens superem de mica en mica a cada actuació". En aquest sentit, Rigola va recordar la feina de la junta anterior, encapçalada per Xavier Torrebadella. L'actual presidenta també va remarcar com a molt important de cara al futur el fet que hagin pogut estrenar un local propi: "des del març som al Cinema Catalunya, cosa que ha estat un dels punts que ens lliga més en la progressió". Rigola va descartar parlar encara de castells de gamma alta perquè "això són paraules molt grans", però sí que va assegurar que la colla està en disposició de "consolidar els castells de set i anar-ne provant de més grans, com el Quatre de vuit, del qual ja hem fet proves. Sembla poca cosa però es tracta de grans reptes". Pel que fa al vessant social, la colla berguedana aspira a augmentar el número de castellers fixos, és a dir, els que participen a totes les actuacions i assaigs i, per tant, asseguren el gruix de les construccions. En aquest sentit, Rigola va remarcar que el vessant social i les fites tècniques "van lligades".

Els Castellers de Berga van tancar la jornada aixecant quatre pilars de quatre, en comptes de l'habitual de cinc, per cada un dels anys de la colla, fet que va ser molt aplaudit per la plaça.