El poble més petit esdevé la capital de l'electrònica

Prop de dues mil persones han arribat fins al cap de setmana a Sant Jaume de Frontanyà per participar en el festival Kali Mela

23.07.2016 | 08:54
Zona principal, on sona la música i els assistents al festival ballen
Zona principal, on sona la música i els assistents al festival ballen

No es recorda al Berguedà un esdeveniment musical que hagi aconseguit congregar tants participants internacionals. Han arribat d'arreu d'Europa, i l'amalgama d'idiomes que s'està sentint aquests dies a l'entorn natural de Vilarrasa, en el terme municipal de Sant Jaume de Frontanyà, converteix aquest poble -el que té menys habitants de Catalunya- en la capital europea de la música electrònica. Prop de dues mil persones han acampat al bosc i a les petites esplanades on es porta a terme el Kali Mela.

Per als amants d'aquest estil musical, dir que s'escolta música electrònica és una autèntica aberració. Concretament, s'hi pot escoltar trance, el high tech divers, una barreja d'estils com el house, el techno o fins i tot el chill out. Quin és el principal reclam? Els participants consultats per aquest diari ho tenen clar: la música. En el certamen musical hi participen, segons diuen, els primeres espases d'aquest estil.

Tot i que l'estètica rasta és el que predomina entre els participants, el cert que és que s'hi poden veure persones de tot tipus. La gran majoria són joves d'entre 20 i 30 anys, però també hi han arribat amants de la música trance i d'aquestes cites musicals que passen dels 50 anys. Els organitzadors del Kali Mela van vendre el festival com un esdeveniment on hi ha tota mena d'activitats, com el ioga. De fet, hi ha diferents espais i, efectivament, hi ha una zona habilitada per a la meditació, però on es concentra el gran gruix de joves és a a la zona de música electrònica. Melodies estridents que no paren de sonar durant tot el dia. Bé, de la 1 a les 5 de la matinada hi ha una petita treva nocturna. Aquest diumenge al migdia, els participants que no ballaven estaven a la zona d'acampada xerrant amb els companys de viatge o dormint.

Impressiona veure la logística que mou el festival. Pels camins que porten fins a la la zona d'acampada s'hi veuen cotxes tot terreny portant dipòsits d'aigua. Molts, al migdia, tenien ganes de beure'n perquè no era fàcil aguantar les altes temperatures en aquest indret del Berguedà. Molt a prop d'on els cossos segueixen el ritme frenètic de la música hi ha constantment una ambulància amb un equip mèdic i un gran camió de l'empresa de sonorització. Entre la zona de meditació i l'acampada hi ha les dutxes i hi han instal·lat lavabos mòbils en punts estratègics. L'organització és un dels altres actius del festival.

Entre els participants consultats, destaquen que la present edició de Kali Mela és millor que la de l'any passat. Un punt a favor és el paisatge. Consideren que l'entorn natural és molt encertat. "L'espai és realment preciós. De fet, tinc pensat fer una ruta per aquests pobles i d'altres del voltant de Barcelona un cop marxi del festival. M'està agradant molt. Un dels punts a millorar és que hi hagués a prop algun riu o un petit llac on poder refrescar-nos", va comentar Julie Berdal, de 31 anys i que ha arribat de París. Molt a prop descansava Cauille Souton, de 49 anys i de Tolosa. "Jo he vingut més que res pel cartell musical. M'agrada molt l'estil i aquests festivals". I és que al Kali Mela hi actuen, entre d'altres, Psykovsky de Rússia, Dark Whisper i Sator Arepo de Dinamarca, o Kokobloko d'Alemanya. "Els millors!", va exclamar la francesa.

El Daniel i el Philip -de 21 i 25 anys respectivament-, van preferir no donar el cognom. Procedeixen d'Alemanya i també consideren que el Kali Mela es pot situar en la primera divisió dels festivals d'aquest tipus. No han visitat cap poble de l'entorn, però també van destacar que el paisatge "és l'ideal". Més busos arribaven ahir a la zona d'acampada i res feia pensar que la festa està a punt de decaure.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Un fragment de la nota.
L´alcaldessa de Berga denuncia a Twitter els insults d´un anònim

L´alcaldessa de Berga denuncia a Twitter els insults d´un anònim

Venturós ha assenyalat a Regió7 que no té previst denunciar el cas a la policia

El projecte d´orquestres a les escoles de primària s´amplia amb èxit al Berguedà

El projecte d´orquestres a les escoles de primària s´amplia amb èxit al Berguedà

La iniciativa ha crescut i aquest curs hi ha en marxa dotze grups instrumentals amb un total de...

El Berguedà aposta per la innnovació tecnològica per potenciar el sector tèxtil mèdic sanitari

El Berguedà aposta per la innnovació tecnològica per potenciar el sector tèxtil mèdic sanitari

L'Associació del Tèxtil Mèdic Sanitari aplega 14 empreses amb 360 treballadors i desenvolupa 19...

El PDECAT de Vilada denuncia que el govern «no convoca els plens dins dels terminis legals»

El PDECAT de Vilada denuncia que el govern «no convoca els plens dins dels terminis legals»

Ho ha posat en coneixement del Síndic de Greuges i la direcció general d'Administració Local

El Museu Asland inaugura l´exposició de l´empresa centenaria dedicada a la fabricació del ciment

El Museu Asland inaugura l´exposició de l´empresa centenaria dedicada a la fabricació del ciment

La mostra recull la trajectòria de Lafarge Cementos, que té els seus orígens al Clot del Moro des...

Berga obre les portes al festival de cinema social Fixa´t

Berga obre les portes al festival de cinema social Fixa´t

Les projeccions començaran el proper dia 3 de novembre i s'allargaran fins l'1 de desembre

Enllaços recomanats: Premis cinema