Endesa ha finalitzat els treballs de reforma tecnològica de la subestació de Cercs, amb l'objectiu de reforçar-hi la seguretat i millorar així la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als trenta-tres municipis que en depenen. La major part, vint-i-nou, són de la comarca del Berguedà; i també n'hi ha dos del Solsonès, un del Ripollès i un d'Osona.

Les obres han suposat una inversió de 120.000 euros, i han consistit a substituir els equips encarregats de protegir un dels transformadors de la instal·lació per uns de tecnologia avançada i d'última generació. Aquests dispositius són els responsables de desconnectar el transformador, com a mesura preventiva, en cas de produir-se qualsevol pertorbació aliena a la xarxa, com per exemple condicions meteorològiques adverses, vandalisme o impactes d'elements estranys. Alhora s'augmenta la seguretat del subministrament elèctric i la seva solidesa, ja que es reconnecta automàticament quan la pertorbació desapareix.

Fonts d'Endesa han dit que els treballs suposen un pas més per automatitzar les seves infraestructures i una millora dels serveis als seus clients.