La regidora de l'Ajuntament de Berga Sílvia Armengou ha presentat la renúncia a la seva acta de regidora. Segons ha explicat el consistori berguedà en un comunicat, la responsable de l'àrea de Recursos Humans del govern de la CUP ha pres la decisió després de tenir problemes de salut associats a la sobrecàrrega de feina.

Armengou ha compaginat el càrrec com a tècnica de gestió de la Generalitat amb la regidoria, sense cap retribució pel càrrec municipal. La seva situació laboral, explica, ha derivat en dues baixes mèdiques en només 3 mesos de diferència, circumstància que li ha fet constatar la impossibilitat de seguir portant a terme les dues tasques. Tot apunta que el nou regidor serà Eloi Escútia, el següent de la llista que la CUP va presentar als comicis del 24-M.

Armengou ho ha comunicat a través d'una carta dirigida als treballadors del consistori i a la ciutadania. "Malgrat les ganes, la il·lusió i l'energia que semblaven inesgotables, la realitat m'ha fet adonar que, per molt que ho desitgés, el fet de treballar 40 hores en un lloc i 20 o 30 en un altre, sumat a les meves obligacions familiars, és quelcom assumible durant un temps, però en cap cas durant quatre anys. De fet, jo no ho volia veure fins que la meva salut se n'ha començat a ressentir (...) Vista la situació, molt a contracor, m'he vist obligada a prendre la decisió de deixar l'acta de regidora", lamenta en el seu escrit.

La regidora fa una valoració positiva del seu pas pel consistori i agraeix el tracte rebut per part dels treballadors i treballadores de l'Ajuntament: "estic contenta dels avenços que hem pogut fer en matèria de personal durant el transcurs d'aquest any, i no vull acomiadar-me sense agrair a totes les treballadores la seva actitud de col·laboració, paciència i implicació", ha destacat.

La renúncia a l'acta de regidora, que ja ha estat presentada, es farà efectiva un cop se'n doni compte al proper ple municipal, i passarà, d'aquesta manera, a dependre de la Junta Electoral, i a l'espera que aquesta faci arribar la credencial corresponent per tal que el nou regidor entrant pugui prendre possessió i es pugui fer la redistribució del nou cartipàs.

En aquest cas, es preveu que la persona que substituirà la regidora sortint sigui el següent de la llista, Eloi Escútia, tot i que per motius laborals encara no es pot confirmar. El govern de la CUP donarà a conèixer aquesta informació un cop s'hagi aprovat des de l'òrgan corresponent.