La regidora de Berga Sílvia Armengou deixa el càrrec

La responsable de Recursos Humans del govern de la CUP dimiteix per motius personals Eloi Escútia és el possible candidat a rellevar-la

21.07.2016 | 00:00
La regidora Sílvia Armengou
La regidora Sílvia Armengou

La regidora de l'Ajuntament de Berga Sílvia Armengou ha presentat la renúncia a la seva acta de regidora. Segons ha explicat el consistori berguedà en un comunicat, la responsable de l'àrea de Recursos Humans del govern de la CUP ha pres la decisió després de tenir problemes de salut associats a la sobrecàrrega de feina.
Armengou ha compaginat el càrrec com a tècnica de gestió de la Generalitat amb la regidoria, sense cap retribució pel càrrec municipal. La seva situació laboral, explica, ha derivat en dues baixes mèdiques en només 3 mesos de diferència, circumstància que li ha fet constatar la impossibilitat de seguir portant a terme les dues tasques. Tot apunta que el nou regidor serà Eloi Escútia, el següent de la llista que la CUP va presentar als comicis del 24-M.
Armengou ho ha comunicat a través d'una carta dirigida als treballadors del consistori i a la ciutadania. "Malgrat les ganes, la il·lusió i l'energia que semblaven inesgotables, la realitat m'ha fet adonar que, per molt que ho desitgés, el fet de treballar 40 hores en un lloc i 20 o 30 en un altre, sumat a les meves obligacions familiars, és quelcom assumible durant un temps, però en cap cas durant quatre anys. De fet, jo no ho volia veure fins que la meva salut se n'ha començat a ressentir (...) Vista la situació, molt a contracor, m'he vist obligada a prendre la decisió de deixar l'acta de regidora", lamenta en el seu escrit.
La regidora fa una valoració positiva del seu pas pel consistori i agraeix el tracte rebut per part dels treballadors i treballadores de l'Ajuntament: "estic contenta dels avenços que hem pogut fer en matèria de personal durant el transcurs d'aquest any, i no vull acomiadar-me sense agrair a totes les treballadores la seva actitud de col·laboració, paciència i implicació", ha destacat.
La renúncia a l'acta de regidora, que ja ha estat presentada, es farà efectiva un cop se'n doni compte al proper ple municipal, i passarà, d'aquesta manera, a dependre de la Junta Electoral, i a l'espera que aquesta faci arribar la credencial corresponent per tal que el nou regidor entrant pugui prendre possessió i es pugui fer la redistribució del nou cartipàs.
En aquest cas, es preveu que la persona que substituirà la regidora sortint sigui el següent de la llista, Eloi Escútia, tot i que per motius laborals encara no es pot confirmar. El govern de la CUP donarà a conèixer aquesta informació un cop s'hagi aprovat des de l'òrgan corresponent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Nous representants del pubillatge nacional
Adrià Malagón i Dària Ferrer són nomenats hereu i pubilla de Catalunya a Puig-reig

Adrià Malagón i Dària Ferrer són nomenats hereu i pubilla de Catalunya a Puig-reig

Josep Pla, de la Valldan, és el nou hereu de les comarques barcelonines i agafa el relleu a Daniel...

La Torre de l´Amo de Viladomiu Nou pren vida per Tots Sants

La Torre de l´Amo de Viladomiu Nou pren vida per Tots Sants

El renovat Grup de Joves de Gironella organitza un circuit del terror

Crema l´interior d´una casa a Cal Bassacs

Crema l´interior d´una casa a Cal Bassacs

Els bombers han extingit l'incendi produït aquest matí a la planta baixa sense cap ferit

La Torre de l´Amo de Viladomiu Nou pren vida per Tots Sants amb un circuït terrorífic

La Torre de l´Amo de Viladomiu Nou pren vida per Tots Sants amb un circuït terrorífic

El renovat Grup de Joves de Gironella impulsa l'activitat a l'equipament patrimonial per a tots...

Guies de natura salvatge de tot el món es formen en rastreig i rescats al Berguedà

Guies de natura salvatge de tot el món es formen en rastreig i rescats al Berguedà

Una trentena de professionals comparteixen experiències per ampliar els seus coneixements

Guardiola de Berguedà acull el congrés de guies de natura salvatge d´arreu

Entre els instructors de la jornada hi ha reconeguts aventurers

Enllaços recomanats: Premis cinema