Les millores a la carretera que enllaça l'entrada de la Pobla de Lillet amb el polígon industrial de la Vinya del Sastre seran una realitat a final d'aquest any. Aquesta actuació, llargament reivindicada, permetrà millorar la seguretat i la comoditat en la conducció en aquest tram d'accés a la B-402. El departament de Territori i Sostenibilitat ja ha iniciat la licitació de les obres, que tindran un cost de prop de 445.000 euros.

L'alcalde de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares, s'ha mostrat satisfet que finalment la Generalitat hagi fet públic el projecte que ja feia mesos que s'estava gestant, però que feia anys que es reclamava i que s'ha anat encallant per diversos motius. "Teníem un compromís de paraula que la Generalitat invertiria els diners per a l'obra i finalment així ha estat", ha concretat Linares.

L'actuació consistirà en la pavimentació del camí que enllaça la rotonda d'entrada a la Pobla amb el polígon industrial, que actualment està pavimentat amb terres com a mesura provisional. Aquest camí té una longitud de 960 metres, i la calçada estarà formada per dos carrils de 3 metres i per dos vorals de mig metre, segons han detallat des del departament de Territori i Sostenibilitat. A més, també es millorarà el sistema de drenatge i es col·locarà una nova senyalització horitzontal, vertical i d'orientació.

L'alcalde ha explicat que la previsió és que l'adjudicació de les obres es faci a la tardor i s'iniciïn abans d'acabar l'any, amb un termini d'execució de tres mesos. Paral·lelament a l'asfaltat i la millora de la carretera, es condicionarà un camí de vianants, la rotonda d'inici del camí i l'encreuament amb el carrer del ferrocarril, amb una longitud de 800 metres, que tindrà un mínim d'1,5 metres d'amplada i un paviment de material granular. Se situarà al costat dret de la calçada i se separarà amb una barrera metàl·lica. "Així també serà accessible per a les persones que hi passegin o per als veïns que tenen les pastures cap a aquesta zona", ha afegit Linares.

La millora d'aquest accés ha estat perseguida pels diversos governs municipals de la Pobla dels darrers anys. Amb la instal·lació de l'empresa Rocha, fa uns deu anys, es va intentar realitzar aquesta actuació però ni l'Ajuntament ni la Generalitat no van poder arranjar el camí ja que el traçat formava part del camí ramader. Un tema que finalment s'ha solucionat i que ara serà d'utilitat per a l'empresa Espuña, que va obrir portes l'abril de l'any passat.

Per a Linares, l'actuació "permetrà facilitar la feina a l'actual empresa que ocupa la zona industrial i alhora obre la porta a la instal·lació de nous negocis en una futura ampliació de l'espai". L'alcalde també creu que és una primera fase de la somniada variant de la Pobla de Lillet, a hores d'ara sense previsions que sigui una realitat.