Quin és el denominador comú entre el vi i el pa? Això és el que intentaran explicar, de manera pedagògica i entenedora, Sílvia Culell i Agustí Costa en els dos tastos únics que han programat per a aquest estiu a la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou. La sommelier berguedana i el forner de Cercs s'han unit en una iniciativa original que segueix l'esperit dels tastos impulsats en els darrers anys organitzats per l'empresa Dinamització del Patrimoni.

Enguany es repetiran els tastos a la mina de petroli de Riutort (els propers 14 i 15 d'agost) i, a més, l'oferta de tastos per als aficionats al món del vi s'ha ampliat amb quatre sessions més. En aquest cas, els assistents podran descobrir la Torre de l'Amo de l'antiga colònia de Viladomiu Nou i, tal com ha avançat Sílvia Culell, podran participar de dues experiències diferents relacionades amb les sensacions que desprèn el vi.

D'una banda, els dissabtes 30 de juliol i 6 d'agost tindran lloc els tastos titulats El poder del llevat, on Sílvia Culell i Agustí Costa explicaran la relació que tenen aquests dos productes en què els llevats són imprescindibles perquè si-guin tal com els coneixem a taula. "Es podran tastar cinc vins maridats amb tapes que tindran el pa com a protagonista", ha explicat Culell. "Moltes vegades es parla de pa i vi com dos productes relacionats, però no donem la importància que tenen als llevats, i intentarem explicar-ho de la manera més amena possible", ha afegit.

L'altra proposta de tast és Riu, font de vida, també a la Torre de l'Amo de Viladomiu, on els assistents faran un viatge pel món tastant vins internacionals i que mantenen alguna relació amb algun dels rius. "Hem lligat la història de cinc rius i la relació que poden tenir, d'alguna manera, amb cinc vins", ha relatat.

Els tastos -tant els de la mina de petroli com els de Viladomiu- tenen un cost de 35 euros i inclouen els vins i el maridatge de tapes. Les inscripcions es poden fer al 608 222 525 o per correu electrònic a dinapat@dinapat.com. Les places són limitades.