L'Ajuntament de Berga encara la recta final per a la municipalització del servei de neteja dels edificis municipals. És a dir, per gestionar-lo directament. Dimecres es va aprovar l'encàrrec de gestió a l'empresa municipal BRG Progrés, que es farà càrrec del servei en els propers mesos quan s'hagin tancat tots els detalls del traspàs. Així ho ha confirmat a Regió7 l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, després de la reunió celebrada abans d'ahir per continuar el procés iniciat per l'equip municipal des de la seva entrada al govern, ara fa un any.

La municipalització del servei de neteja d'edificis públics, que actualment ofereix l'empresa Tractaments Ecològics, és un dels temes que la CUP ha estat treballant en els darrers mesos. Al ple municipal del principi del juliol es va aprovar la liquidació del contracte, "que estava caducat des de feia onze anys i que s'havia anat prorrogant", va recordar Venturós, tot i que la llei no ho permetés.

Aquest dimecres el consell d'administració de BRG Progrés va acceptar l'encàrrec de gestió del servei amb els únics vots en contra del grup municipal de CiU, tal com va indicar l'alcaldessa. Ara, va avançar, es continuarà treballant per fer possible el traspàs del servei que continuarà oferint l'empresa que té la concessió fins que sigui factible el relleu. "Esperem que no s'allargui gaire més i es pugui fer efectiu en les properes setmanes", va afegir Venturós.

CiU vol un nou concurs

El grup municipal de CiU va emetre ahir un comunicat on reitera la seva posició contrària a dur a terme aquest canvi del model de gestió del servei de neteja dels edificis municipals a Berga. CiU justifica el seu posicionament per un motiu "de prudència jurídica i de gestió davant les reserves que els mateixos informes encarregats per l'Ajuntament apunten i davant la precipitació i pressa per aprovar aquest encàrrec per part de la CUP". En aquest sentit, el grup municipal creu que seria més adient tornar a treure a concurs la concessió d'aquest servei, tenint en compte que el contracte actual està caducat des de fa anys, però no municipalitzar-lo. "Aquest servei s'ha fet amb una externalització a través d'una empresa especialitzada en neteges i ha funcionat de manera correcta i satisfactòria. Sabem per experiència pròpia que la gestió directa per part de l'Ajuntament, en el seu moment, no va ser eficient i es va haver d'externalitzar", van recordar els convergents.

A més, van afegir que tenen "alguns dubtes referents a l'IVA i a l'assumpció del personal que encara no s'han aclarit totalment".