El cardenal Lluís Martínez Sistach presidirà la missa que s'oficiarà a l'església parroquial de Santa Eulàlia de Berga a 2/4 d'11 del matí del 3 de setembre d'enguany, dia en què se celebrarà, al migdia, una Patum de lluïment extraordinària per commemorar el Centenari de la Coronació Canònica de la Mare de Déu de Queralt. Fonts de la Comissió organitzadora dels actes d'aquesta celebració han admès a aquest diari que tenen confirmada la presència del cardenal Martínez Sistach per presidir aquest ofici religiós, que serà un dels actes centrals del Centenari. És previst que a la cerimònia hi participin les màximes autoritats religioses del bisbat de Solsona, encapçalades pel bisbe Xavier Novell, a més dels capellans de la comarca i el rector de Berga, Marc Majà.

D'altra banda, la comissió també ha fet públic que dels dies 21 al 24 d'agost se celebrarà un pelegrinatge de Montserrat a Queralt justament després de l'última pujada a peu al santuari, que serà el 7 d'agost. Es tracta d'unes caminades que s'han anat duent a terme el darrer any un cop per setmana en els actes del Centenari.

L'itinerari del pelegrinatge començarà el 21 d'agost al vespre dormint al santuari bagenc. Per a l'endemà es proposa fer una etapa entre Montserrat i fins a Sant Fruitós de Bages. Per al dia 23 d'agost, fins a Puig-reig; i per al 24, fins a Queralt. Aquesta ruta es pot fer sencera o per etapes, com les que proposa la Comissió. La reunió informativa per concretar els detalls d'aquesta activitat que promou el Club Esquí Berguedà s'ha convocat per al dia 9 d'agost a les 9 de la nit al Patronat.

D'altra banda, l'Orfeó Berguedà ja ha començat els assaigs dels cants per als oficis del dia 3 i 8 de setembre dins de la celebració del centenari de la Coronació. Fonts de l'entitat han informat que "s'ha fet extensiu a totes les formacions corals del Berguedà que vulguin hi participar també per cantar plegats l'himne de la Coronació, que serà cantat el dia 27 d'agost, en el precís moment que la imatge de la Mare de Déu de Queralt farà entrada a la plaça Sant Pere".