La Bauma dels Encantats ha fet 175 anys amb el pijama posat. Una seixantena de persones van omplir dissabte la plaça del Forn de Berga per participar en el sopar d'aniversari de la històrica entitat, i per gaudir amb bon humor de la festa posterior. La celebració va allargar-se durant la matinada amb premis i concursos, de pijames i de titits i gemecs. "Estem molt contents de la resposta", va valorar a Regió7 Mariona Casellas, presidenta de la Bauma.

L'entitat volia recordar la tradicional Dormida al carrer, que va deixar de fer-se el 2010 i que ara la normativa no permet repetir, i havia posat una sola condició per participar als actes: portar pijama.

Una màxima que no va complir-se en tots els casos, però que els més atrevits sí que van respectar. Orelleres, bates de dormir i espardenyes eren alguns dels accessoris que podien veure's entre els participants, però molta més gent gaudia de la música del punxadiscos Urrixic i feia el got als bars pròxims a mesura que anava passant la nit. "La clau és passar-s'ho bé, ens fixarem en la persona que porti el pijama més hortera, el més sexi o el més fresc i li regalarem una de les noves samarretes de la Bauma i una ampolla de barreja", explicava Casellas ja abans de la mitjanit.

La presidenta de la Bauma va valorar també amb satisfacció l'acollida de la cercavila anterior. "Abans de sopar, els gegants de la Bauma i la Xaranga dels Encantats han fet un recorregut per Berga molt ben acompanyats, amb un públic molt familiar", va explicar Casellas.