El Consell renova la gestió dels permisos de navegació per la Baells

04.08.2016 | 00:00

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el Consell Comarcal del Berguedà han renovat el conveni de col·laboració que mantenen des del 2014 per a la gestió dels usos de l'embassament de la Baells. Aquesta col·laboració permet, entre altres qüestions, que sigui el Consell qui gestioni els permisos per navegar a l'embassament i guanyar així en agilitat i proximitat. La renovació del conveni per a aquest 2016 vol fomentar les activitats lúdiques que es fan a l'entorn d'aquesta infraestructura hidràulica i generar oportunitats de desenvolupament sostenible als municipis propers. Per això, també recull les visites de caràcter cultural i didàctic a la presa de la Baells, on fa pocs dies es va inaugurar oficialment la nova museografia i el centre de recepció per als visitants. L'atenció als visitants i la guia de les visites restaran sota la custòdia i responsabilitat del Consell del Berguedà.
A través del conveni, l'ACA encomana al Consell la gestió de la tramitació de les anomenades declaracions responsables de navegació, "de manera compatible amb la gestió sostenible del domini públic hidràulic a l'embassament de la Baells", van indicar fonts de l'ACA. Aquestes declaracions responsables, un cop verificades per part del Consell, són trameses setmanalment a l'ACA, juntament amb el número de matrícula assignat a cada embarcació.
El conveni l'han rubricat el director de l'ACA, Jordi Agustí, i David Font, president del Consell Comarcal del Berguedà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema