El Consell Comarcal del Berguedà ha posat en marxa un nou servei per atendre els infants i adolescents de 4 a 18 anys de la comarca que hagin patit violència masclista. S'anomena Servei d'Atenció Psicològica per a Infants i Adolescents (SÀPIA). Fonts del Servei d'Igualtat i els Serveis Socials del Consell Comarcal del Berguedà han explicat que es tracta d'un recurs "especialitzat d'intervenció i tractament psicològic específic dirigit a infants o adolescents que han estat o són exposats a situacions de violència masclista en el nucli familiar".

Fins ara, aquesta prestació es donava a través del Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) ubicat a Igualada, que l'ofereix a la Catalunya Central. Fonts del Consell han dit que el servei "és inaccessible a moltes famílies de la nostra comarca", i per aquest motiu s'ha optat per crear-lo al Berguedà.

Els destinataris són infants i adolescents que visquin un procés de violència masclista a casa o l'hagin viscut i no estiguin rebent atenció psicològica o bé que l'hagin rebut però sense haver conclòs "el procés de reparació dels danys". La capacitat màxima del servei és de 10 destinataris. S'oferirà rà exclusivament a infants i joves d'entre 4 i 18 anys d'edat que tinguin residència al Berguedà, les mares dels quals hagin iniciat un procés d'atenció i recuperació psicològica al servei específic comarcal, i quan hi hagi consciència maternal "de la importància del treball terapèutic" amb els fills. El servei s'oferirà a la seu del Consell.