L'Associació de la Patum infantil ha donat el vistiplau perquè els dos salts extraordinaris de la festa que s'han previst fer amb motiu del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt se celebrin el dijous 1 de setembre a Berga en comptes del dia 8 a Queralt, diada de la Gala, quan es clouran els actes de la Coronació.

Els membres de l'associació es van reunir ahir a la tarda i van debatre de forma assembleària, com tenen per costum fer, el canvi de data. La votació va ser favorable a l'opció del dia 1 de setembre, sempre que els músics confirmin que els va bé tocar aquesta data i es doni llum verd al pla de seguretat, segons Sergi Montaner, president de l'entitat. També falta acabar de parlar-ne amb els pares de les criatures que faran els salts, i que hauran de veure si es poden adaptar a la nova data.

Tal com ja va informar aquest diari, els motius de seguretat i també de la complexitat logística han fet que finalment s'hagi descartat fer la Patum infantil extraordinària del Centenari (dos salts sense plens) a Queralt el dia de la Gala, el 8 de setembre d'enguany. Els motius exposats són la falta de capacitat i la complexitat logística que suposa desplaçar en autobús els 75 infants que faran els salts fins al santuari, a més dels problemes d'accessibilitat per les barreres arquitectòniques que hi ha.