Els Castellers de Berga alçaran les seves torres a Grècia

Una delegació de 83 persones descobrirà l'empemta catalana al país hel.lè, faran castells i visitara un camp de refugiats de les Termòpiles

15.08.2016 | 07:34
Presentació del viatge a Grècia dels Castellers de Berga
Presentació del viatge a Grècia dels Castellers de Berga

La jove colla dels Castellers de Berga creada l'any 2012 materialitzarà a partir d'aquest dimecres un dels seus projectes estrella d'enguany: fer un viatge a Grècia per fer-hi castells, per conèixer la petjada històrica catalana al país hel·lè i per viure en primera persona la realitat dels camps de refugiats on intentaran obrir una porta a l'esperança amb les seves torres humanes i també fent una donació de 1.200 euros.

Aquesta viatge és fruit de la visita que l'associació cultural Aenianes d'Ypati va dur a terme la tardor del 2015a Berga  amb motiu del seminari Acció del govern local pel Desenvolupamnet Econòmic organitzat pel Casal d'Europa del Berguedà. Fruit d'aquesta estada, els representants de l'entitat grega van explicar als seus col·legues berguedans que estaven organitzant una trobada per l'estiu del 2016 amb els castellers del Poble Sec. Els berguedans van veure l'oportunitat d'afegir-se al projecte i l'entitat hel·lena ho va acceptar. Així l'expedició berguedana i els Castellers del Poble sec visitaran la seu de l'antic ducat de Neopàtria, Ypati, una regió que va ser poblada pels catalans entre el 1204 i el 1390.

El viatge començarà dimecres a la nit quan una delegació de la colla castellera berguedana de 83 persones emprendrà el rumb cap a Grècia on arribarà la matinada de dijous. A migdia, tenen prevista una actuació castellera a la plaça Monastiraki d'Atenes. Després de visitar l'Acropòlis i el Museu Arqueològic es traslladaran fins a Ypati que serà el seu camp base. Divendres hi visitaran el castell català medieval i el Museu Bizantí. A la tarda, després de gaudir de les piscines termals aixecaran castells, un acte inclòs al programa de la festa major del poble. Diumenge visitaran Termòpiles om a més de fer-hi visites culturals actuaran al centre de refugiats. A més, els Castellers de Berga donen 1.200 euros al projecte de voluntariat Eko del camp de Vasilika.

Ahir, la presidenta de l'entitat Núria Rigola, el cap de colla Joan Farguell i les integrants de la comissió organitzadora del viatge Núria Subirana, Iris Osorio i Imma Blanco van explicar que aquest projecte ha suposat un important repte per a una colla petita com la seva. «Quan ens ho van plantejar ens vam marejar només de pensar-ho» van fer broma a la presentació d'ahir.

Pre poder-lo entomar el mateix any que han canviat de local i han recuperat el vell cinema Catalunya com a local social i d'assaig, han hagut de programar un ampli ventall d'activitats per recollir els fons necessaris per costejar-se el viatge.  El perfil dels viatgers berguedans é sun públic molt familiar amb molta presència de canalla i pares.

El projecte pel que han donat 1.200 euros és un dels que els va proposar l'entitat Mare Mortum

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Presentació de l'activitat
La Torre de l´Amo de Viladomiu Nou pren vida per Tots Sants amb un circuït terrorífic

La Torre de l´Amo de Viladomiu Nou pren vida per Tots Sants amb un circuït terrorífic

El renovat Grup de Joves de Gironella impulsa l'activitat a l'equipament patrimonial per a tots...

Crema l´interior d´una casa a Cal Bassacs

Crema l´interior d´una casa a Cal Bassacs

Els bombers han extingit l'incendi produït aquest matí a la planta baixa sense cap ferit

Guies de natura salvatge de tot el món es formen en rastreig i rescats al Berguedà

Guies de natura salvatge de tot el món es formen en rastreig i rescats al Berguedà

Una trentena de professionals comparteixen experiències per ampliar els seus coneixements

Guardiola de Berguedà acull el congrés de guies de natura salvatge d´arreu

Entre els instructors de la jornada hi ha reconeguts aventurers

Una trentena de famílies amb infants reben targetes per comprar aliments

Una trentena de famílies amb infants reben targetes per comprar aliments

Creu Roja Berguedà promou el programa que atorga als beneficiaris la capacitat de decidir

Guies de natura salvatge d´arreu del món comparteixen coneixements a Guardiola

Guies de natura salvatge d´arreu del món comparteixen coneixements a Guardiola

Una trentena de professionals participen a tallers de rastreig d'animals, supervivència o primers...

Enllaços recomanats: Premis cinema