Set pobles de l'Alt Berguedà es doten de desfibril·ladors


La Diputació de Barcelona i l'empresa Cardiosos instal·len nou desfibril·ladors

15.08.2016 | 07:34

L’empresa igualadina Cardiosos ha instal·lat durant les darreres setmanes nou desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a set municipis de l’Alt Berguedà. Borredà (1), Vilada (1), Sant Corneli –Cercs (1), La Pobla de Lillet (1), Sant Julià de Cerdanyola (2), Saldes (2) i Vallcebre (1) ja són municipis cardioprotegits.

Gràcies a aquesta iniciativa desenvolupada des del programa de Serveis Esportius en petits municipis a l’Alt Berguedà i amb el suport de Diputació de Barcelona, s’ha creat un nou projecte mancomunat per cardioprotegir la via pública amb un total de 9 DEA.

A més de la instal·lació dels desfibril·ladors, Cardiosos s’encarrega de la formació de vuit persones de cada municipi, «una tasca molt necessària que assegura la utilitat d’aquests dispositius capaços de salvar vides» han idnicat fonst de l'ens provincial. Les formacions es començaran a realitzar el proper setembre. Tanmateix, el manteniment dels aparells anirà a càrrec de l’empresa igualadina Cardiosos.

Fonts de la Diputació han assegurat que la cardioprotecció d’aquests municipis del nord del Berguedà és especialment important per la ubicació geogràfica del territori i l’augment de la presència de turistes en determinades èpoques de l’any.
Juntament amb la instal·lació d’aquests desfibril·ladors, Cardiosos ha implantat la seva nova App Cardiocity 112 a aquests set municipis, integrant-los al mapa de desfibril·ladors de Catalunya i incorporant alhora totes les persones formades d’aquesta zona a la base de dades de l’App. Aquesta aplicació, va ser presentada el passat mes de juny i té com a principal objectiu millorar l’activació de la cadena d’emergències i supervivència i guanyar temps a l’hora d’atendre a una persona que ha patit una aturada cardiorespiratòria posant en contacte a persones en situació d’emergència amb persones formades.

La importància d’actuar en els primers minuts d’una aturada cardiorespiratòria
Actuar en els primers minuts d’una aturada cardiorespiratòria és fonamental, ja que les possibilitats de supervivència disminueixen un 10% per cada minut que passa sense actuar. Per tant, una actuació precoç i eficaç amb l’ajuda d’un DEA i de persones formades, és decisiva davant d’una situació crítica i pot resultar clau per aconseguir salvar una vida.
També cal tenir en compte que les malalties cardíaques són la primera causa de mort a Europa. A Espanya moren cada any més de 25.000 persones de mort sobtada i a Catalunya la xifra és de 10 persones al dia mortes per aturades cardiorespiratòries sumant unes 3.700 víctimes anuals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Els Bombers apel·len a la responsabilitat personal per reduir rescats a la muntanya

Els Bombers apel·len a la responsabilitat personal per reduir rescats a la muntanya

Dels 383 rescats realitzats el 2015, 48 van ser de persones que havien anat a buscar bolets

Saldes serà el primer municipi declarat Espai amb un Cel Nocturn de Qualitat

La nitidesa del cel saldenc permet observar perfectament la Via Làctia i altres elements

Els berguedans s´enganxen al circ

Els berguedans s´enganxen al circ

L´antic cinema Catalunya de Berga es converteix en la seu de La Crica amb 70 alumnes inscrits

Berga adquireix una placa de vidre original dels Gegants Nous a Barcelona l´any 1902

Berga adquireix una placa de vidre original dels Gegants Nous a Barcelona l´any 1902

Tot i la fragilitat del suport, el negatiu es conserva en un molt bon estat

Guardiola de Berguedà acull el congrés de guies de natura salvatge d´arreu

Entre els instructors de la jornada hi ha reconeguts aventurers

Enllaços recomanats: Premis cinema