Set pobles de l'Alt Berguedà es doten de desfibril·ladors


La Diputació de Barcelona i l'empresa Cardiosos instal·len nou desfibril·ladors

15.08.2016 | 07:34

L´empresa igualadina Cardiosos ha instal·lat durant les darreres setmanes nou desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a set municipis de l´Alt Berguedà. Borredà (1), Vilada (1), Sant Corneli –Cercs (1), La Pobla de Lillet (1), Sant Julià de Cerdanyola (2), Saldes (2) i Vallcebre (1) ja són municipis cardioprotegits.

Gràcies a aquesta iniciativa desenvolupada des del programa de Serveis Esportius en petits municipis a l´Alt Berguedà i amb el suport de Diputació de Barcelona, s´ha creat un nou projecte mancomunat per cardioprotegir la via pública amb un total de 9 DEA.

A més de la instal·lació dels desfibril·ladors, Cardiosos s´encarrega de la formació de vuit persones de cada municipi, «una tasca molt necessària que assegura la utilitat d´aquests dispositius capaços de salvar vides» han idnicat fonst de l'ens provincial. Les formacions es començaran a realitzar el proper setembre. Tanmateix, el manteniment dels aparells anirà a càrrec de l´empresa igualadina Cardiosos.

Fonts de la Diputació han assegurat que la cardioprotecció d´aquests municipis del nord del Berguedà és especialment important per la ubicació geogràfica del territori i l´augment de la presència de turistes en determinades èpoques de l´any.
Juntament amb la instal·lació d´aquests desfibril·ladors, Cardiosos ha implantat la seva nova App Cardiocity 112 a aquests set municipis, integrant-los al mapa de desfibril·ladors de Catalunya i incorporant alhora totes les persones formades d´aquesta zona a la base de dades de l´App. Aquesta aplicació, va ser presentada el passat mes de juny i té com a principal objectiu millorar l´activació de la cadena d´emergències i supervivència i guanyar temps a l´hora d´atendre a una persona que ha patit una aturada cardiorespiratòria posant en contacte a persones en situació d´emergència amb persones formades.

La importància d´actuar en els primers minuts d´una aturada cardiorespiratòria
Actuar en els primers minuts d´una aturada cardiorespiratòria és fonamental, ja que les possibilitats de supervivència disminueixen un 10% per cada minut que passa sense actuar. Per tant, una actuació precoç i eficaç amb l´ajuda d´un DEA i de persones formades, és decisiva davant d´una situació crítica i pot resultar clau per aconseguir salvar una vida.
També cal tenir en compte que les malalties cardíaques són la primera causa de mort a Europa. A Espanya moren cada any més de 25.000 persones de mort sobtada i a Catalunya la xifra és de 10 persones al dia mortes per aturades cardiorespiratòries sumant unes 3.700 víctimes anuals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema