El municipi més petit de Catalunya, Sant Jaume de Frontanyà, s’ha adherit a la Central de Compres del món local, impulsada per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) per beneficiar-se del servei d’assegurances adreçat específicament als ens locals.

Aquest és el primer servei que contracta el poble més petit de Catalunya, que actualment compta amb 26 habitants. Es tracta d’un servei d’assegurances de responsabilitat civil general amb condicions avantatjoses i cobertures àmplies amb un preu molt competitiu.

Fonts de l'ACM han explicat que amb aquest nou contracte, el municipi de Sant Jaume de Frontanyà «compta amb una assegurança que ofereix les millors cobertures del mercat al millor preu. Així mateix, aconsegueix un estalvi en el procediments, doncs l’ajuntament només necessita signar un simple acord d’adhesió i s’incorpora a un procediment de contractació pública transparent i legal»

L’assegurança contractada és la de responsabilitat civil i patrimonial que ofereix l’empresa adjudicatària Zurich Insurance PLC, Sucursal en España amb la mediació de Ferrer & Ojeda, empresa guanyadora del concurs públic per l’adjudicació de l’Acord marc del servei de mediació d’assegurances de l’ACM.

Volum de la Central de Compres del món local

Actualment, la Central de Compres del món local ofereix serveis d’electricitat, assegurances, gas, paper, prevenció de riscos laborals, vehicles, impressores, màquines tècniques i equips informàtics. Tot seguit detallem el nombre d'ens locals que compren cada producte i els municipis més gran i més petit que adquireixen el servei.

Electricitat: 667 ens locals adherits

Assegurances: 390 ens locals adherits

Gas: 161 ens locals adherits

Paper: 119 ens locals adherits

Riscos: 87 ens locals adherits

Vehicles: 67 ens locals adherits (s’han comprat 294 policials o de serveis generals)

Impressores i equips multifunció: 42 ens locals adherits

Màquines Tècniques: 8 ens locals adherits

Equips informàtics: és el servei més nou estrenat fa poques setmanes. S’ofereixen 76 equipaments informàtics.

En els propers mesos és previst que la Central de Compres dugui a terme noves licitacions amb productes i serveis com: electricitat (3a licitació) vehicles (2a licitació), gasoil i manteniment d’ascensors.