Borredà finalitza les obres de l'entrada al poble

També s'ha iniciat el gran projecte de renovar el nucli antic de la població

18.08.2016 | 07:33
Borredà finalitza les obres de l'entrada al poble
Borredà finalitza les obres de l'entrada al poble

Fa pocs dies han finalitzat les obres de Renovació Entrada del poble de Borredà, i primer tram del Carrer Manresa, i Carrer Queralt. Aquestes obres es varen adjudicar a l´empresa Salvador Serra del municipi de Porqueres, i s´han allargat durant 10 mesos, per un import de prop de 375.000 euros. El finançament ha anat a càrrec d´una subvenció de la Diputació de Barcelona per un import de 250.000 euros i un crèdit de caixa de la mateixa Diputació de 125.000 euros.

Les obres han consistit en l'aixecament de tota l´entrada del poble, en la seva connexió amb la C-26 ( Crtra. de Berga a Ripoll), i renovació complerta del primer tram del Carrer Manresa que fa les funcions de carrer principal del poble, i del carrer Queralt ( que porta cap a l´aparcament municipal).

Aquesta és la primera fase de la Renovació de tot el Casc Urbà, que comportarà fer obres semblants en la resta de carrers, places i placetes del Nucli Antic de Borredà, després de molts anys en que no s´hi havia dut a terme obres de substitució de tots els serveis existents, alguns dels quals han superat els 50 anys d´existència. De fet, durant els 37 anys de democràcia municipal, s´han dut a terme multitud de grans obres d´infraestructura, obres i serveis, previs al projecte actual del Casc Antic.

Es va deixar pel final aquesta gran obra per vàries causes: la principal és que l´import total de la Renovació de tot el Casc Antic suposarà un volum de prop de Dos milions d´euros. Per tant, s´ha de fer per fases, i ara hem fet la primera. Una segona raó va ser que primer el poble havia de resoldre temes vitals com el de suficiència d´aigua per consum domèstic ( una obra de diversos mandats per un total de 2,5 milions d´euros). Una tercera raó era la necessitat de disposar de l´EDAR ( estació depuradora d´aigües residuals) per poder separar aigües netes de pluja de les aigües brutes.

Realitzades les anteriors prioritats o ben encarrilades, s'ha iniciat el gran projecte de renovar el nucli antic. La primera fase ha permès substituir les velles canonades de clavegueram per altres de noves i molt més àmplies. També ha permès fer la separativa : aigües netes – aigües brutes. S´ha substituït tota la xarxa de subministrament d´aigua que era tant antiga com la del clavegueram. S´han fet noves connexions a les cases, del servei d´aigua i del clavegueram. També s´han construït voreres sota normes d´accessibilitat, amb la senyalització vertical i horitzontal corresponents, i finalment s´ha remodelat l´entrada al poble i la seva connexió amb la C-26 de manera que la visibilitat sigui molt més àmplia i adequada que la existent( abans hi havia un autèntic perill per falta de visibilitat en direcció a Berga). Per acabar, s´han construït embornals per la recollida de l´aigua de pluja i la seva conducció a la xarxa d´aigües netes, i s´ha adequat millor l´estació de Bus, a l´entrada del nucli urbà, i la gran farola de llum led de l´entrada permet una perfecta visibilitat a tota la zona de l´entrada.

Queden pel mes vinent, alguns detalls pendents, com el recobriment amb pedra del país del mur de formigó de l´entrada, o una millora en un tram del Carrer Queralt, i l´eixamplament del Carrer de Dalt, que formava part de les obres de millora proposades per l´empresa adjudicatària. Aquestes obres s´han deixat pel setembre una vegada passades les festes del mes d´agost.

En resum, aquesta és una de les grans obres d´aquest mandat, però també dels darrers mandats, i no tant pel seu cost ( 375.000 euros) com per suposar la primera fase d´un projecte ( renovació Casc Antic) que s´allargarà dos o tres mandats amb un cost proper als dos milions d´euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Teo Valls
Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

«Des de petit he tingut clar que volia ser noi», diu el jove, que explica el procés de...

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El ferrocarril del Llobregat ha estat utilitzat per 20.688 persones i no tanca fins al novembre...

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

L'objetciu és crear una xarxa de prescriptors de recursos i activitats de la comarca

La transsexualitat arriba als instituts del Berguedà a través d´una experiència real

La transsexualitat arriba als instituts del Berguedà a través d´una experiència real

Teo Valls explica el seu procés de transformació de dona a home a 330 alumnes de tercer d´ESO dins...

Josep Pla, de la Valldan, és escollit nou hereu de les comarques barcelonines

Josep Pla, de la Valldan, és escollit nou hereu de les comarques barcelonines

Puig-reig esdevé el centre del pubillatge amb l'acte de proclamació dels representants nacionals

Enllaços recomanats: Premis cinema