Les precipitacions d'aquesta tarda han durat poca estona, però han estat intenses i han deixat més de 10 l/m2 a municipis del Berguedà i el Bages.

De fet, la tempesta s'ha originat a la capital berguedana i ha anat baixant fins a Manresa. Mentre els núvols es dirigien cap al sud, la pluja ha anat perdent força. Ha estat molt puntual, una tempesta típica del mes d´agost. A Berga ha sigut on hi ha hagut més precipitacions i l´estació meteorològica del santuari de Queralt ha registrat fins a 15,6 l/m2 en uns vint minuts. A Manresa, la pluja ha durat menys de deu minuts però ha deixat una acumulació d´aigua de 11,5 l/m2.

Eren precipitacions molt localitzades i a poblacions d´aquestes mateixes comarques han notat molt poc la intensitat del xàfec que s'ha pogut veure a Berga, a Manresa i als municipis que hi ha entre les dues poblacions. A Guardiola de Berguedà, per exemple, només hi han caigut 0,1 l/m2, el mateix registre de Cardona.

Altres municipis on han notat especialment la pluja van ser Castellnou de Bages (9,9 l/m2) i Artés (9,5 l/m2). A Manresa, la pluja ha perdut intensitat, ja que al Pont de Vilomara l´acumulació d´aigua era de 2,2 l/m2. «Ha estat intens, però no és anormal per aquesta època de l´any. A l´agost ja hi ha pluges molt fortes», explicava Aleix Serra, meteoròleg berguedà del Servei Meteorològic de Catalunya. Serra destaca que dimarts a Berga també hi ha hagut un pluja intensa amb una ventada inusual, a Querlat s'ha registrat una ratxa de gairebé 100 km/h.

Els Bombers han hagut de fer dues sortides relacionades amb la tempesta. Una a Casserres i l'altre a Puig-Reig, totes dues per caigudes de branques.