L'ANC de Berga ha fet una crida perquè els simpatitzants amb la causa independentista que ho vulguin s'apuntin per fer de voluntaris. Els en fan falta entre 350 i 400 per fer possible la concentració de l'11-S a Berga, que es preveu que aplegarà entre 40.000 i 50.000 persones. Si s'acompleix la previsió, serà l'acte més massiu que s'hagi fet mai a la capital. Es necessiten moltes mans per ajudar en diferents aspectes de l'organització d'un acte en què Berga serà la segona baula de l'acte descentralitzat de la Diada d'enguany. La concentració començarà a Lleida i seguirà a Berga, Salt, Tarragona i Barcelona.

Gerard Alsina, coordinador de l'àrea de voluntaris, ha explicat que els en faran falta entre 350 i 400. "Volem fer una crida a tothom que hi pugui participar que ens vingui a donar un cop de mà". En faran falta per coordinar els trams en què estarà dividit l'acte central al passeig de la Pau i que acolliran els visitants de les 9 comarques adscrites de la Catalunya Central, per coordinar les marxes, per ajudar a facilitar la mobilitat i informar sobre els aparcaments o per a les barres. Alsina ha explicat que a hores d'ara ja tenen una seixantena de voluntaris inscrits, però els en calen més. Qui estigui interessat en apuntar-s'hi ho pot fer a: voluntaris11sberga@gmail.com

L'ANC de Berga també ha fet una crida perquè la gent s'inscrigui a la concentració de Berga perquè això els facilita la feina, ha explicat Manel Escobet, ja que "es poden preveure moltes més coses". La convocatòria d'enguany "s'ha fet tard" i això ha suposat que "s'hagi obert el període d'inscripcions quan molta gent ha marxat de vacances". Per això i davant la proximitat de la data de la celebració aconsellen inscriure's "quan més aviat millor" al web apunt.assemblea.cat.

Berga, el segon batec

L'acte en comú en cinc localitzacions diferents de la Diada començarà a Lleida i simularà la propagació del batec d'un cor per simbolitzar que Catalunya batega i està a punt per a la independència. Un pilar dels castellers enlairarà un punt ortogràfic que es mourà com si fos el batec d'un cor. Després d'un parlament, li tocarà el torn de fer el mateix a Berga, Salt, Tarragona i Barcelona. L'acte se seguirà a través de les dues pantalles gegants que hi haurà al passeig de la Pau, una a l'escenari de la plaça de la Creu, a l'alçada de la parada dels taxis i, una altra, al carrer de la Gran via.

A banda de la mobilitat, que serà un dels principals maldecaps dels organitzadors (vegeu Regió7 del 12 d'agost), aconseguir una arribada i sortida esglaonada dels participants en serà un altre. Jordi Pons, coordinador dels actes paral·lels, ha explicat que s'inclouran dins de l'agenda de l'11-S d'enguany totes aquelles activitats que es facin a la comarca els dies 10 i 11 de setembre perquè els visitants s'animin a passar el cap de setmana al Berguedà i per descongestionar la zona central de l'acte i absorbir visitants i que estiguin repartits per la ciutat per evitar aglomeracions. Un cop s'hagi acabat l'acte central de la Diada els membres de la representació de l'Onze de Setembre i Gironella en faran una versió reduïda. I clourà l'acte "un concert que pugui tibar molta gent" i que encara no està concretat.

Finançament

L'ANC ha repartit mig centenar de guardioles a comerços de Berga i el Berguedà per recollir diners per ajudar a pagar les despeses de l'11-S. També se n'han repartit 24 en establiments comercials de la resta de comarques de l'àrea central. La part gran dels costos (muntar l'escenari principal, les dues pantalles, la sonorització i la senyal per fer la retransmissió televisiva) l'assumeix l'ANC nacional. I la resta, que encara no s'han quantificat, la de Berga. Per això recullen diners posant guardioles a comerços i fent altres activitats.