L'equip de govern de la CUP de Berga va fer públic, ahir, a través d'un comunicat, que aquesta setmana ha fet efectiva la remunicipalització del servei de neteja d'edificis municipals que va aprovar el 28 de juliol, tal com ja va informar aquest diari. L'assumeix l'empresa municipal BRG Progrés SL, que ja gestiona el servei de la zona blava que es va rescatar en l'anterior mandat. Inicialment la durada és per 5 anys i "preveu uns controls periòdics en els quals l'empresa haurà de demostrar uns resultats satisfactoris del servei".

L'executiu berguedà informa que la mesura suposarà un estalvi de 47.147 euros per a les arques municipals. Fonts municipals asseguren que "a efectes pràctics, aquesta municipalització no suposarà cap canvi important a curt termini ja que les persones que duran a terme la neteja, així com també els edificis que es netejaran, seran els mateixos". Tanmateix, destaquen l'estalvi que suposarà per al consistori. Fins ara, aquest servei el prestava l'empresa Tractaments Ecològics SA, "però el contracte havia vençut des del juny del 2005, motiu pel qual calia resoldre també aquesta situació", van informar fonts del govern municipal. Hi van afegir que "cal recordar que el fet que sigui l'empresa municipal de BRG Progrés qui assumeix ara la gestió de la neteja implica que els treballadors passen a formar part de la plantilla de l'empresa municipal i no de la del propi Ajuntament, pe tant, mantindran el caràcter laboral i no funcionari dels seus contractes, alhora que en la subrogació han conservat tots els drets i condicions provinents de l'empresa anterior".

Fonts de l'executiu berguedà exposen que aquesta nova tasca "atorga més rellevància a l'empresa de serveis municipals que ja gestiona amb resultats satisfactoris la zona blava de la ciutat, després que en l'anterior legislatura es decidís remunicipalitzar el servei davant les pèrdues econòmiques que representava la gestió privada". Hi afegeixen que "davant l'experiència positiva que va suposar aquesta municipalització, s'ha optat per exercir la nova encomana del servei d'edificis a través d'aquesta empresa".

L'executiu va fer públic aquest rescat, ahir, el mateix dia que Regió7 informava de l'oposició a la mesura de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà.