El procés de municipalització del servei de neteja dels edificis municipals de Berga que impulsa el govern de la CUP no és ben vist per l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACeb) que s'hi oposa.

En declaracions a Regió7, el seu president, Josep Fígols, ha assegurat que rebutgen aquest procés iniciat pel consistori berguedà. "Un Ajuntament no ho ha de fer tot, ni ha de saber-ho fer, és un greu error". Per a Fígols allò ideal és que els ajuntaments que tenen estructures petites contractin a fora aquells serveis de què no disposin i ho facin a empreses especialitzades en el camp que s'escaigui. Per al president de l'empresariat berguedà, "el municipi hi guanya", amb una externalització de serveis "si l'empresa ho fa bé". En aquestes circumstàncies, creu que una privatització d'un servei públic farà que els contribuents "hi surtin guanyant" amb un servei millor i assegura que la prestació d'un servei "no necessàriament perquè el faci un Ajuntament es farà millor"

.

En el cas específic de la remunicipalització del servei de neteja dels edificis municipals de Berga, Josep Fígols ha dit que "estava bé" com estava, és a dir: que la feina la fes una empresa privada. I ha recordat que en el seu dia la neteja dels edificis municipals ja la gestionava directament el consistori "i va ser el mateix Ajuntament qui va decidir externalitzar-la".

Tal com ja va informar aquest diari el mes passat, l'Ajuntament ha encarat la recta final per tal de municipalitzar aquest servei. El prestarà a través de l'empresa municipal BRG Progrés. Al ple del mes de juliol es va aprovar la liquidació d'un contracte que, segons el govern de la CUP, estava caducat des de feia onze anys i s'havia anat prorrogant malgrat que la llei no ho permetés.

El consell d'administració de BRG Progrés ja ha acceptat l'encàrrec de gestió del servei. El principal grup a l'oposició de Berga, CiU es va oposar a la gestió municipal d'aquesta tasca. Aquest grup ha fet públiques les seves preferències perquè es convoqués un nou concurs per gestionar-lo. Actualment en té cura Tractaments Ecològics SA.