L´Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatges Artesans (ACREFA), la formatgeria Bauma i l´Ajuntament de Borredà amb la col·laboració de l´Agència de Desenvolupament del Berguedà organitzen la novena edició de la Mostra de Formatges Artesans de Catalunya, a Borredà, que tindrà lloc aquest cap de setmana del 27 i 28 d'agost.

L´atractiu principal de la Mostra és el mercat de formatge amb una vintena d´elaboradors de formatge artesanal d´arreu de Catalunya que produeixen més de 80 classes de productes diferents, formatges i derivats de la llet, molts dels quals han rebut diferents guardons o mencions. Aquest mercat estarà situat a l´entorn de la plaça l´església de Borredà, que estarà obert el dissabte de les 10 del matí fins les 9 del vespre, i el diumenge de les 10 del matí fins les 3 de la tarda.

Paral·lelament, al mercat de formatge, s´hi desenvoluparan activitats, presentacions i degustacions conduïdes per reconeguts professionals del sector i adreçades tant als professionals del sector agroalimentari com al públic que vulgui aprofundir en el coneixement d´aquest producte.

Així, el dissabte tindrà lloc la presentació del llibre "Formatges. Els 50 millors de Catalunya" de Laia Pont i Natàlia Nicolau, a càrrec de les pròpies autores. I al vespre, destaca el sopar amb formatge que s'acompanyarà de l'obra de teatre "D´Un Quixot" a càrrec de Teatre Nu. I el diumenge es farà un taller d´elaboració de mató per a nens i un tast guiat de formatge, vi i poesia amb el poeta Biel Barnils i Isaac Gelabert.

Durant tota la Mostra de formatges Artesans de Catalunya a Borredà es podran degustar formatges amb l´acompanyament musical de la Berguedana de Folklore Total amb música tradicional.