Ja fa uns dies que el Centre d'Atenció Primària (CAP) de Casserres ha recuperat l'activitat. Encara que sota mínims fins al 5 de setembre, els veïns de la població del baix Berguedà poden disposar del servei mèdic durant tres dies (un dia a la setmana) fins que l'activitat retorni a la normalitat a principi del mes vinent. Tal com ja va explicar Regió7, la vila de 1.600 habitants ha tingut el consultori mèdic tancat durant el més d'agost perquè la Generalitat no ha cobert les vacances del doctor que hi treballa habitualment.

Després que el govern municipal d'ERC fes totes les gestions possibles amb els responsables del servei mèdic i instés altres organismes a resoldre la problemàtica, i tot i que a priori no hi hagués cap solució que evités aquest tancament fins al 5 de setembre, s'ha pogut restablir l'activitat, molt per sota de la desitjada, des del 17 d'agost passat.

El grup de CiU de Casserres, a l'oposició, va iniciar una recollida de signatures després de considerar que el municipi no podia quedar sense aquest servei bàsic per als veïns, que estaven obligats a dirigir-se al centre mèdic més proper, a Puig-reig, a 6 quilòmetres de distància. Tal com va explicar el portaveu del grup municipal, Jordi Selga, s'han recollit més de 500 signatures. Tot i que saben que ara ja és massa tard per aconseguir reactivar el servei, asseguren que l'acció la van dur a terme amb l'objectiu d'evitar que el municipi pateixi la mateixa situació l'estiu vinent. "L'any passat ja vam tenir el CAP tancat, i ara esperem que no es torni a repetir el proper estiu", va explicar. "Hem volgut mobilitzar-nos per fer un toc d'atenció i que això no torni a repetir-se", va afirmar. Aquestes signatures s'han fet arribar als responsables dels serveis mèdics del baix Berguedà, d'on en depèn Casserres. "Tot i que s'han mostrat predisposats a parlar-ne i hi ha una certa sensibilitat, ara esperem una resposta ferma per saber del cert que l'any vinent el servei es mantindrà sense problemes tot l'estiu".

Selga va recordar que es tracta d'una població "prou gran" per disposar d'aquest servei i, a més, "amb l'afegit que hi ha una part important de la població envellida". Tot i que va reconèixer que la iniciativa de recollida de signatures s'ha fet des del grup municipal de CiU, va voler deixar clar que el seu objectiu "no ha estat polític, sinó que s'ha impulsat amb la intenció de millorar el dia a dia dels veïns, més enllà de les sigles".

Sense Correus

La vila de Casserres també va quedar, durant uns dies, sense servei de Correus. Com ja va publicar aquest diari, Correus no va cobrir les vacances del treballador. L'Ajuntament també va mostrar la seva preocupació i, al cap de deu dies, va arribar un substitut que ocuparà, durant el mes d'agost, un local municipal cedit de manera temporal.