Gironella es vesteix de gala per rebre la Mare de Déu de Queralt

La visita es produirà el proper dimarts 30 d'agost a les 5 de la tarda i els carrers s'han guarnit per l'ocasió

29.08.2016 | 07:51
Gironella es vesteix de gala per rebre la Mare de Déu de Queralt
Gironella es vesteix de gala per rebre la Mare de Déu de Queralt

El proper dimarts 30 d'agost a les de 5 de la tarda, Gironella rebrà la vista de la Mare de Déu de Queralt en motiu del centenari de la coronació. Aquesta visita no serà l´única, sinó que durant els pròxims dies la Verge viatjarà per diferents municipis de la comarca.

En el cas de Gironella, la Mare de Déu arribarà a les 5 de la tarda a la plaça Dr. Armengou, davant de la Residència, on s'espera que se li faci una gran rebuda. Seguidament, entrarà a l'església de la Fundació Residència Sant Roc, on serà rebuda pels seus usuaris i el mateix Mossèn de la Parròquia de Santa Eulàlia de Gironella. A continuació, i en processó, s'enfilarà cap als carrers del nucli històric, començant des del pont Vell, tot pujant pels carrerons. Hi haurà una petita parada a la plaça del Blat de Moro, amb un petit altar on se li oferiran alguns cants de la mà d'una coral organitzada per l'ocasió amb membres de la residència, la Llar Gironella i la coral Estel, entre altres. Finalment, es continuarà fins a la plaça de la Vila, on els gegants i grallers i les autoritats rebran a la imatge. Per acabar, s´anirà cap a l'església nova de Santa Eulàlia, on Mossèn Lluís oferirà unes pregàries a la Mare de Déu.

Per a l'ocasió, els carrers del recorregut on passarà la visita s'han guarnit amb les millors gales: una decoració uniforme per a tots els carrers feta pels avis de la Fundació Residència Sant Roc i molts voluntaris.

Des de la Fundació Residència Sant Roc i des de l'Ajuntament de Gironella es vol fer un agraïment especial a tots els col·laboradors, als veïns del barri de l'església, a la brigada municipal, a la Mª Àngels Boix, a la Mª Antònia Pujol, als voluntaris de la Parròquia de Santa Eulàlia, a Sauleda i Marina Tèxtil per la donació de la tela per als guarniments, a Creu Roja Berguedà, a la comissió de Queralt 2016, als geganters de Gironella, a la Llar Gironella, a Mans Unides, a l'Associació de Comerciants de Gironella i a totes les entitats col·laboradores que fan que aquest acte pugui tirar endavant.

Per a portar la Mare de Déu de Queralt des de la Fundació Residència Sant Roc s'han distribuït per trams els portadors. Tothom qui en vulgui ser s´hi pot apuntar a la Fundació Residència Sant Roc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema