La imatge de la Mare de Déu de Queralt ja és a la ciutat de Berga. La verge ha deixat el seu espai habitual del santuari per a la celebració que els berguedans fa mesos que preparen: el centenari de la seva coronació canònica. La Mare de Déu ha estat portada en cotxe, conduït avui per l'exalcalde Juli Gendrau, fins a la plaça de la Creu on els berguedans que l'han volgut rebre l'esperaven amb il·lusió i fervor. Els visitants que aquests dies passin pel Santuari, però, podran veure una rèplica de la imatge queraltina. Així ho ha decidit el mossèn custodi, Ramon Barniol.

Amb l'arribada de la imatge s'ha iniciat la processió des del portal de Sallagosa, una de les antigues entrades a la ciutat, fins a la plaça de Sant Pere. Un esdeveniment inèdit ja que per primer cop les comparses de la Patum i el gremi de Sant Eloi han esperat l'arribada de la imatge. La comitiva, encapçalada pel tabaler i el banderer dels Elois i seguida per totes les comparses de la Patum ha enfilat cap al carrer Major.

Darrere de la Patum hi seguia la imatge de la Mare de Déu portada pels capitans i a darrere, els representants religiosos i les autoritats municipals, sense la presència de cap regidor del govern de la CUP tal i com ja s'havia previst.