El prat del Castell ha estat l'epicentre, un any més, del tradicional Concurs Internacional de Gossos d'Atura de Castellar de n'Hug. El consolidat certamen, que ha celebrat enguany la 54a edició, ha tornat a aplegar una multitud de persones al municipi de l'alt Berguedà que any rere any s'omple de visitants que hi acudeixen atrets per l'esdeveniment. El matí ha estat marcat per una intensa calor. El bon temps ha estat l'aliat perfecte de la festa.

En l'edició d'enguany hi han participat 12 pastors d'arreu de Catalunya i també provinents del País Basc i Mallorca, però cap de Castellar de n'Hug ni del Berguedà. La manca de pastors joves és un tema que preocupa a l'alcalde del municipi, Salvador Juncà, tot i que sap que no hi ha una fàcil solució per resoldre aquesta situació. Els pastors han hagut de superar una primera prova donant ordres al seu gos perquè fes creure el ramat d'ovelles. Dels dotze participants, cinc han passat a la segona ronda. Finalment, Miquel Adrover i el seu gos Xusco, de Felanitx (Mallorca) han estat els guanyadors de la jornada amb 187 punts. La segona posició ha estat per a Josep Maria Pleguezuelos i el seu gos King, amb 185 punts i en tercer lloc, amb 179,5, ha quedat Juli Bayot amb la Xispa.

El batlle ha valorat positivament el desenvolupament del certamen que un any més ha esdevingut multitudinari. Juncà ha detallat que el certamen es pot tirar endavant gràcies al suport de les institucions com el Consell Comarcal, la Diputació i la Generalitat i a la col·laboració dels veïns que s'hi impliquen. Avui, a banda d'autoritats locals i comarcals, han presenciat el concurs la presidenta de la DIputació, Mercè Conesa i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. Els dos s'han compromès a continuar donant suport al certamen des de les seves institucions perquè tingui continuïtat.