Queralt. Un paisatge patrimonial és el títol del nou número de l'Erol. L'Àmbit de Recerques del Berguedà ha apostat per treure a la llum una edició especial de la revista cultural amb motiu del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. Un número que íntegrament recull reportatges i treballs de temàtica queraltina. Es tracta d'una publicació de 200 pàgines, moltes més que les que presenten els números trimestrals. És per això que és l'edició de Tardor/Hivern, corresponent als números 129 i 130.

L'Àmbit de Recerques del Berguedà presentarà aquest dossier monogràfic demà, dijous, a les 7 de la tarda a la sala de plens de l'ajuntament de Berga amb la presència de la historiadora Rosa Serra, mossèn Ramon Viladés i l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós.

La revista recull treballs dividits en temàtiques a l'entorn de Queralt: història, art i patrimoni, entorn i espai, mirades i records i espiritualitat. Els textos han estat escrits per diversos historiadors i coneixedors del tema. En destaca l'article pòstum de mossèn Josep Maria Ballarín, que va morir el març i va ser capellà de Queralt.