«Arrelament». Aquest és el lema de la performance que Procés Constituent (PC) del Berguedà-Ripollès està organitzant per aquesta Diada per aprofitar el ressò que tindrà la concentració de l’ANC a Berga i culminar una campanya a les xarxes socials. Consistirà a plantar literalment un centenar de persones fins al turmell a la terra que es posarà a la rotonda on hi ha el logotip de la Patum, al passeig de la Pau, abans de l’acte central de la jornada a la mateixa zona. La plantada es preveu que duri aproximadament una hora. Fonts de PC han explicat a Regió7 que aquesta manifestació vol simbolitzar el creixement d’un país nou. El muntatge anirà a cura del performer Abel Azcona, resident al Konvent.

Fonts del PC han explicat que també estan buscant persones voluntàries que s’avinguin a plantar-se en aquest acte. Al seu voltant es disposaran deu cartells de ciutadans arrelats «amb frases del nou país que volem, un país en el que tothom hi tingui cabuda, on tothom pugui arrelar-se».

Les mateixes fonts han explicat que «Arrelament» «és una referència a la filòsofa francesa Simone Weil» i al títol d’un dels seus llibres. «Per a ella l’arrelament és una integració cultural de l’ésser humà que està bé en el lloc on viu i actua». Per contra, el desarrelament porta, segons Simone Weil, «problemes o catàstrofes individuals o col·lectives».

Procés Constituent del Berguedà-Ripollès també treballa per fer un debat el dia 9 de setembre sota el lema «El país que volem».