L'Ajuntament de Gironella iniciarà demà, 1 de setembre, una campanya de sensibilització ciutadana perquè els conductors aparquin bé els seus cotxes i no obstaculitzin el pas als altres vehicles ni tampoc als vianants. Sota el lema: Ho fem fàcil? Tots hi guanyem, el consistori pretén conscienciar als veïns que respectin els carrils de circulació i els aparcaments que hi ha degudament senyalitzats. D'aquesta manera ho han explicat l'alcalde, David Font, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Maria Castellà, que han assegurat que és una vella assignatura pendent.

La campanya informativa, que s'allargarà durant tot el mes de setembre, pretén recordar als conductors la normativa actual i vigent ja fins ara, que prohibeix estacionar en doble fila i a sobre de les voreres. Font ha explicat que l'objectiu és fer-ho d'una manera «simpàtica, perquè ningú se senti ofès» i amb la implicació de tota la ciutadania. És per això que apartir d'aquest dijous es distribuiran pel municipi uns fullets que es deixaran als parabrises dels cotxes mal aparcats. Durant el primer més, els agents de la Policia Local informaran i identificaran els vehicles que incompleixin la normativa amb aquests papers que expliquen la campanya, però també ho faran els regidors i ho podran fer tots els veïns que ho vulguin. A més, quan s'iniciïn les classes a les escoles, també es buscarà la implicació dels més petits amb l'objectiu de conscienciar a tota la població.

El regidor de Mobilitat, Josep Maria Castellà, ha assegurat que la intenció no és recaptar més diners ni utilitzar la sanció com a eina per a aconseguir conductes cíviques dels conductors, «però hauria de ser possible que els cotxes mal aparcats desapareguin». En aquest sentit, tant Font com Castellà han recordat que és habitual veure cotxes en doble fila estacionats als carrers més cèntrics de Gironella, com és el cas de l'Avinguda Catalunya, i també vehicles al damunt de la vorera, que impedeixen el pas de les persones amb més dificultats de mobilitat. El consistori anima a tothom a convertir-se en un agent per aconseguir una millora de la mobilitat al municipi i així, una millor convivència.

Una de les agents locals de Gironella, Fina Galera, ha recordat que una multa per aparcar en doble fila és de 54 euros, mentre que la sanció per aparcar al damunt de la vorera i barrar el pas de manera total ascendeix a 48 euros. Galera ha assegurat que cada dia hi s'identifiquen conductors que incompleixen la normativa.

Font i Castellà han fet una crida a la implicació ciutadana. Per una banda, a participar de la campanya i als conductors, a aparcar degudament ja que asseguren que la vila disposa de les zones d'estacionament necessàries com per haver de fer-ho de manera irregular al mig del carrer o al damunt de les voreres. Aquesta és una primera acció abans d'iniciar a desenvolupar el pla de mobilitat redactat per la Diputació de Barcelona.