Nou alts càrrecs de l'Església i uns trenta capellans seran a la missa del centenari

El cardenal Sistach i el bisbe Novell també presenciaran la Patum des del balcó de l'ajuntament

31.08.2016 | 07:38
Berga va viure el preludi de la Patum diumenge amb els Quatre Fuets
Berga va viure el preludi de la Patum diumenge amb els Quatre Fuets

Nou alts càrrecs de l'Església i una trentena de capellans oficiaran la missa solemne de commemoració dels cent anys de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt que se celebrarà aquest dissabte 3 de setembre a l'església parroquial de Santa Eulàlia, coincidint amb l'aniversari exacte de la coronació, que va ser el 3 de setembre del 1916.
La celebració religiosa, que s'iniciarà a 2/4 d'11 del matí, estarà presidida, tal com ja va explicar aquest diari, pel cardenal i arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i pel bisbe de Solsona, Xavier Novell. A banda, segons han confirmat fonts del bisbat a Regió7, també oficiaran la cerimònia el bisbe emèrit de Solsona, Jaume Traserra; l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives; el bisbe de Vic, Romà Casanova; l'abat de Poblet, Octavi Vilà; el bisbe de Girona, Francesc Pardo; l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; i el pare provincial dels claretians, Ricard Costa-Jussà. A aquests s'hi sumaran el rector de Berga, Marc Majà; el mossèn custodi de Queralt, Ramon Barniol; i una trentena de capellans de les parròquies del Berguedà i de la resta del bisbat de Solsona que se sumaran a la celebració religiosa que es considera única per la seva rellevància. A banda de les autoritats locals, a excepció de l'alcaldessa i dels regidors del govern de la CUP, també hi participaran els administradors de la ciutat i els capitans de la festa del centenari. La missa estarà amenitzada musicalment per l'Orfeó Berguedà, la coral i l'orquestra de l'escola de música de Berga i la Polifònica de Puig-reig.
A la sortida de missa s'iniciarà la Patum de Lluïment del Centenari. En aquesta ocasió està previst que els representants de l'Església puguin presenciar la Patum des del balcó de l'ajuntament, a diferència del que va passar per les festes del Corpus, ja que han estat convidats per la comissió de Queralt 2016 i no pel consistori. Segons ha pogut saber Regió7, a hores d'ara el cardenal, Lluís Martínez Sistach; el bisbe de Solsona, Xavier Novell; i el capellà custodi de Queralt, Ramon Barniol, seran al balcó conjuntament amb l'alcaldessa i els regidors del govern de la CUP i de l'oposició. La comissió del centenari també ha convidat el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, del qual s'espera la presència. A més, ocuparan el balcó els capitans de la festa, els administradors de la ciutat i una petita representació de la comissió del centenari, i encara s'espera acabar de tancar la llista definitiva de convidats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Alteracions del trànsit amb motiu de la Berga Bolet i el concurs de boletaires

Els actes d'aquest cap de setmana obligaran a reformular part del trànsit rodat pel municipi

Els botiguers preveuen repartir 19.000 tastos al Concurs de Tapes del Berga Bolet

Els botiguers preveuen repartir 19.000 tastos al Concurs de Tapes del Berga Bolet

Els comerciants potencien la mostra i obren les botigues el cap de setmana per promocionar-se

Les Jornades de les Colònies Industrials tractaran sobre les migracions en la història

Les Jornades de les Colònies Industrials tractaran sobre les migracions en la història

Se celebraran els dies 7, 8 i 9 d'octubre als antics nuclis fabrils al Berguedà

Els alcaldes exigeixen que es millori la recollida selectiva de les deixalles

Els alcaldes exigeixen que es millori la recollida selectiva de les deixalles

El Consell Comarcal està estudiant canviar l'actual model de la gestió dels residus municipals

CiU diu a la CUP que el projecte del Primer sector no es cosa seva sinó del Consell

CiU diu a la CUP que el projecte del Primer sector no es cosa seva sinó del Consell

Els convergents diuen que l'impacte a l'economia de Berga d'aquesta proposta «és molt petit,...

Enllaços recomanats: Premis cinema