Gironella inicia una campanya per sensibilitzar els conductors incívics

Agents locals, regidors i els veïns que ho vulguin senyalitzaran els cotxes mal aparcats amb fullets

02.09.2016 | 07:35
David Font, Josep Maria Castellà i Fina Galera.

L'Ajuntament de Gironella dóna el tret de sortida avui, 1 de setembre, a una campanya de sensibilització ciutadana perquè els conductors aparquin bé el cotxe i no obstaculitzin el pas als altres vehicles ni tampoc als vianants. Sota el lema: "Ho fem fàcil? Tots hi guanyem", el consistori pretén conscienciar els veïns perquè respectin els carrils de circulació i els aparcaments que hi ha senyalitzats. D'aquesta manera ho van explicar ahir l'alcalde, David Font, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Maria Castellà, que tenen clar que es tracta d'una vella assignatura pendent.

La campanya informativa, que s'allargarà tot el mes de setembre, pretén recordar als conductors la normativa actual i vigent ja fins ara, que prohibeix estacionar en doble fila i a sobre de les voreres. Font va explicar que l'objectiu és fer-ho d'una manera "simpàtica, perquè ningú se senti ofès", i amb la implicació de tota la ciutadania. És per això que a partir d'avui es distribuiran pel municipi uns fullets que es deixaran als parabrises dels cotxes mal aparcats. Durant el primer mes, els agents de la Policia Local informaran i identificaran els vehicles que incompleixin la normativa amb aquests papers que expliquen la normativa per a una actitud cívica al volant, però també ho faran els regidors i ho podran fer tots els veïns que ho vulguin. A més, quan s'iniciïn les classes a les escoles, també es buscarà la implicació dels més petits amb l'objectiu de conscienciar tota la població.

El regidor de Mobilitat, Josep Maria Castellà, ha assegurat que la intenció no és recaptar més diners ni utilitzar la sanció com a eina per aconseguir la millora de les conductes dels conductors, "però hauria de ser possible que els cotxes mal aparcats desapareguin". En aquest sentit, tant Font com Castellà van recordar que és habitual veure cotxes en doble fila estacionats als carrers més cèntrics de Gironella, com és el cas de l'avinguda Catalunya, i també vehicles al damunt de la vorera, que impedeixen el pas de les persones amb més dificultats de mobilitat o vianants que passegen amb cotxets, per exemple. El consistori anima tothom a convertir-se en un agent per aconseguir una millora de la mobilitat al municipi i, així, una millor convivència. Inicialment s'han editat 2.000 fullets, però Font ha indicat que la campanya "tindrà continuïtat si és necessari"

Una de les agents locals de Gironella, Fina Galera, va detallar que una multa per aparcar en doble fila és de 54 euros, mentre que la sanció per aparcar al damunt de la vorera i barrar el pas de manera total ascendeix a 48 euros. Galera va lamentar que cada dia s'identifiquen conductors que incompleixen la normativa.

Font i Castellà van fer una crida a la implicació ciutadana. Per una banda, als veïns, a participar en la campanya, i als conductors, a aparcar correctament, ja que "la vila disposa de les zones d'estacionament necessàries" per no haver de fer-ho de manera irregular al mig del carrer o al damunt de les voreres. Aquesta és una primera acció abans de desenvolupar el pla de mobilitat redactat per la Diputació de Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema