L'estrena del film "Les Orenetes de Queralt" omple el Patronat

S'ha programat una segona sessió aquesta nit per a les persones que van quedar fora

02.09.2016 | 07:35
El Teatre Patronat, ple a vessar, en la projecció d´ahir a la nit
El Teatre Patronat, ple a vessar, en la projecció d´ahir a la nit

El Teatre Patronat de Berga, reconvertit en cinema recentment, es va omplir fins dalt, ahir a la nit, en l'estrena de la pel·lícula Les Orenetes de Queralt, un curtmetratge que s'ha realitzat amb motiu de la celebració del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt amb guió i direcció del berguedà Josep Maria Rossinyol, i amb la participació de les actrius principals, Laia Cubilles i Pilar Sardà.

Més de dues-centes persones van omplir la sala a vessar per presenciar l'estrena d'aquest film. Abans de les 9 del vespre, hora prevista per a l'inici, la sala ja era pràcticament plena. És per això que avui s'ha programat una segona projecció per a totes les persones que van quedar a fora, també a les 9 al Teatre Patronat.

El film té una durada de vint minuts i explica la història d'una noia que en un moment de la seva vida perd tota esperança en la vida i en les seves creences, i emprèn un llarg camí de retorn a casa seva, als seus orígens. Durant el camí trobarà una persona que la farà enfrontar-se a si mateixa i replantejar-se el futur. Aquest és el punt de partida de la història, que està ambientada i rodada als entorns del camí i del santuari de Queralt i en altres paratges berguedans. L'elenc i la resta de l'equip, molts d'ells ahir presents a la projecció, el completen els actors Antònia Molera, Francesc Gannau, Arcadi Vives i Anna Escanez. L'equip tècnic ha estat format per Frederic Garrido, com a director de fotografia; Albert Garrido, càmera i muntatge; Bernat Gilabert; Oriol Vilalta, música; AFTDAO, fotografia; Marc Leal, disseny de vestuari; Alba Soler, maquillatge i claqueta; Anna Escanez, perruqueria; i Janina Vilana i Judit Lucas.

El seu director, Josep Maria Rossinyol, va remarcar que "l'experiència ha estat intensa però gratificant" i va donar les gràcies a tothom qui hi ha col·laborat de manera desinteressada i als particulars que han finançat el projecte.

Ahir a la nit també es va projectar la pel·lícula Coronació de 1916. Tal com va explicar Ramon Gassó, que ha treballat per a la recuperació d'aquesta obra, els negatius originals de la pel·lícula, de Film Cabot de Barcelona, es van trobar al Teatre Patronat ja fa anys. Es tracta d'una bobina de pel·lícula en llauna que conté imatges de la celebració que es va viure a Berga el 1916 per la Coronació de la imatge de Queralt. Tot i que el film ja fa anys que ha sortit a la llum, ahir va ser la primera vegada que es va projectar en una pantalla de cinema gran. Es tracta d'una pel·lícula sense veu, per això Trini Mujal va acompanyar la projecció amb el piano. La intenció de Gassó és que l'original de la pel·lícula es pugui conservar a l'Arxiu Comarcal del Berguedà. També es va passar un publireportatge sobre Queralt, Berga i els seus entorns produït a final dels anys 10 del segle passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Els veïns de la Valldan fan un repàs de la seva història i defensen l´esperit de poble

Els veïns de la Valldan fan un repàs de la seva història i defensen l´esperit de poble

Just ahir, 23 de setembre del 2016, coincidint amb el cinquantè aniversari de l'annexió del poble...

Els Castellers de Berga es preparen per a l´actuació al concurs de Tarragona

Els Castellers de Berga es preparen per a l´actuació al concurs de Tarragona

La colla convoca assajos especials i organitza autobusos gratuïts per captar més gent

La berguedana que desxifra la mort

La berguedana que desxifra la mort

Sílvia Rotllant treballa des de fa deu anys com a tècnica d´autòpsies a l´Institut de Medicina...

Berga vol una Fira de Santa Tecla ´més útil´ per al sector primari

El certamen ramader presenta enguany una imatge renovada i els seus impulsors treballen per...

El passacarrers de la Patum acaba amb els salts a la carta a casa dels regidors

El passacarrers de la Patum acaba amb els salts a la carta a casa dels regidors

El Patronat elimina la problemàtica tradició d'adaptar l'itinerari a la residència de les...

Enllaços recomanats: Premis cinema