Berga ha viscut un moment històric aquest migdia després dels lconcorreguts salts de la Patum de lluïment extraordinària que s'ha celebrat per commemorar el Centenari de la Mare de Déu de Queralt.

Per primera vegada s'ha fet una fotografia coral amb les figures incloses dels membres de les diferents comparses amb els vestidors de plens inclosos així com també els músics berguedans que han tocat els salts.

Es tracta d'una iniciativa sorgida del si de l'organització dels actes de Queralt 2016 que ho van proposar al Patronat de la festa que hi va donar el seu vist i plau. Per fer la foto que ha anat cura del fotògraf berguedà Manel Escobet de cal Luigi, els patumaires s'han col.locat davant de l'edifici de l'església parroquial de Santa Eulàlia. Les comparses s'han situat ordenament i amb les figures que els corresponen al seu costat entre les escales de l'exterior del temple parroquial i la barana de la plaça de Sant Pere. A davant de tot els vestidors de plens vestits amb les seves camises verdes i vermelles. Els músics s'han quedat a l'empostissat que ocupen habitualment però amb la vela vermella que a l'hora dels salts els havia protegit del sol plegada per sortir a la foto.

La vitrina amb la figura de la verge berguedana s'ha situat entre les dues parelles de gegants i l'àliga, al capdamunt de les escales.

El lloc per fer la fotografia s'ha triat en funció de la llum que hi tocaria a finals dels tirabols i evitar que hi haguessin espais de sol i ombra. Amb aquesta disposició davant de l'església parroquial han quedat tots al sol. Ha estat una fotografia per la història de la ciutat.