Gironella amplia l'horari de servei de l'ascensor en el seu primer any d'ús

L'alcalde fa un bon balanç del primer aniversari d'una infraestructura que millora la mobilitat

10.09.2016 | 07:37
L´ascensor s´integra a la muralla de Gironella, a tocar del Llobregat

A partir de l'Onze de Setembre, l'Ajuntament de Gironella ampliarà els horaris de servei de l'ascensor que des de la festa major del 2015 millora l'accés al barri vell. Si fins ara l'horari de dilluns a diumenge era de les 7 del matí fins a les 10 de la nit, a partir de la Diada serà de les 7 del matí però fins a 2/4 de 12 de la nit, segons va explicar l'alcalde, David Font. L'objectiu és poder donar servei el màxim d'hores possible per cobrir la demanda de mobilitat.

El batlle gironellenc fa un balanç positiu del primer any de funcionament de l'ascensor, "malgrat que els primers mesos ens va donar alguns problemes". Font fa referència als esculls informàtics que van provocar que diferents usuaris quedessin atrapats a l'interior de l'ascensor. Aquesta circumstància va obligar a mantenir-lo tancat diverses vegades fins que no es va arribar a aclarir què passava. Un cop es va detectar -i també solucionar- el problema, l'ascensor ha funcionant bé. El consistori, per si de cas, ha doblat el manteniment. Font va dir que la llei els obliga a fer les tasques ordinàries de manteniment i revisions un cop al mes, però que ho fan cada quinze dies. "S'ha superat la fase inicial de les aturades", va assegurar Font.

Per al batlle de Gironella, aquesta infraestructura "ha servit per facilitar la mobilitat de la gent del nucli històric, ha estat un canvi substancial". Tot i que l'alcalde no disposa de dades del nombre d'usuaris registrats en aquest primer any de servei, va dir que la "utilització és molt bona". D'aquí que se n'ampliï l'horari. El govern també té una cura especial quan hi ha una previsió d'utilització intensiva de l'aparell, per exemple, per la festa major o la Fira de la Puríssima. Aleshores, contracta personal de seguretat, que "controlen que la gent el faci servir amb normalitat". Font va dir que, d'aquesta manera, "fem prevenció i ens estalviem problemes"

L'ascensor de Gironella, obra de Carles Enrich, també ha estat notícia pels nombrosos reconeixements que ha rebut. Per exemple, va ser premiat en la categoria d'urbanisme, paisatge i ciutat en la darrera edició de la Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme. El projecte de l'ascensor també es va exposar al pavelló espanyol de la Biennal de Venècia. A més, ha guanyat el guardó de votació popular dels premis del Foment de les Arts Decoratives (FAD), entre d'altres. Per a l'alcalde, David Font, aquests reconeixements "han situat Gironella com un punt on hi ha una obra singular", que fa que hi hagi persones que visitin la vila expressament per veure'l. En aquest sentit, va dir que els premis donen projecció a la vila. Font va defensar que l'ascensor s'integra en el paisatge i que, si bé hi ha persones que potser haurien preferit que fos de vidre, això no es va veure viable per les altes temperatures que es podien assolir a dins de la cabina a l'estiu.

La forma de l'ascensor imita la xemeneia d'una fàbrica, com les de les colònies tèxtils. Els primers 8 metres de la caixa de l'ascensor són de vidre per garantir la integració al passeig de Cal Metre. Els 16 metres restants són de gelosia ceràmica, com les naus industrials de Cal Metre i la Torre del Rellotge, tant per integrar-lo a la muralla al qual està encastat com per la necessitat de protecció davant la incidència solar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Berga inicia les obres de rehabilitació de la teulada de l'ajuntament

Berga inicia les obres de rehabilitació de la teulada de l'ajuntament

El projecte té un pressupost de 86.959,96 euros i es preveu finalitzar en tres mesos

La manca de bolets no frena l'activitat turística al Berguedà

La manca de bolets no frena l'activitat turística al Berguedà

Els venedors esperen que la temporada millori en les properes setmanes

L'Ajuntament de Berga recupera el servei i el local de l'emissora municipal

L'Ajuntament de Berga recupera el servei i el local de l'emissora municipal

El govern pren el control de la ràdio, que per ara continua emetent música

Negociacions per sortir d'un afer judicialitzat

? Representants del govern de Berga i els seus assessors i els de Bífidus Produccions s'han...

Berga acull demà i divendres les Jornades de Divulgació Pediàtrica del Berguedà

Berga acull demà i divendres les Jornades de Divulgació Pediàtrica del Berguedà

L'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga acollirà demà i divendres una nova...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema