L'Ajuntament de Borredà ha decidit que no buidarà, enguany, la piscina municipal un cop finalitzada la temporada estival. El consistori destinarà els 300.000 litres que hi caben a usos agrícoles i ramaders. Així ho ha aprovat l'ens municipal en la darrera Junta de Govern Local, a causa de la sequera que ha patit aquest estiu el municipi (i la resta de Catalunya) i l'important descens de l'aigua de la riera de Margansol i de les fonts que abasteixen el municipi que ha provocat la manca de pluges.

A través d'un comunicat municipal, l'alcalde de Borredà, Joan Roma, ha explicat que la situació de sequera fa que sigui "aconsellable incrementar l'estalvi d'aigua i utilitzar la disponible". És per això que han anunciat que els interessats en aquesta donació d'aigua ja poden dirigir-se a les dependències municipals o posar-s'hi en contacte a través del telèfon 93 823 91 51 els dilluns i dimecres de 4 a 7 de la tarda o a través de l'adreça de correu electrònic cabanasm@diba.cat. Els interessats han d'exposar el volum d'aigua que voldrien i el destí que hi volen donar. El termini per fer les sol·licituds quedarà tancat el proper dijous 8 de setembre a les 12 del migdia.

Tal com s'ha concretat a través del comunicat municipal, l'aigua es traspassarà des de la piscina, amb un sistema de bombeig, a la cisterna o dipòsit que cada peticionari porti aquest dijous a la tarda o divendres al matí, fins que s'esgotin els 300.000 litres que omplen la piscina.