Convergència celebra "la rectificació de la CUP" sobre el centre de Patum

07.09.2016 | 00:00
L´àliga a la Patum de lluïment

Antoni Biarnés, el cap de files del grup municipal de CiU a Berga, a l'oposició, celebra "la rectificació de la CUP". L'executiu té intenció d'assumir el darrer projecte per construir un espai expositiu de la festa, tal com va avançar la regidora de Festes, Mònica Garcia, a Regió7. Es tracta d'un projecte amb un cost de 2 milions d'euros per als quals l'executiu berguedà vol demanar ajudes a la Generalitat.
Ahir, Biarnés va voler recordar que la CUP "en la campanya de les eleccions municipals varen desqualificar la nostra proposta (que era precisament aquesta) i varen apostar per convertir la plaça de Sant Pere en un museu de la Patum a l'aire lliure". El líder de Convergència a Berga va assegurar que "nosaltres seguim creient que cal un espai expositiu digne per a una festa que és Patrimoni de la Humanitat i que seria un gran reclam turístic durant tot l'any. Sembla que finalment ens donen la raó", va assegurar.
Antoni Biarnés va advertir al govern de la CUP que "per fer realitat aquest centre d'interpretació, caldrà anar a buscar finançament fora, per descomptat, però també caldrà destinar-hi recursos municipals. Això sí, es pot fer en un termini de temps prou ampli per tal que resulti assumible per a l'Ajuntament. El més important és que cada any s'avanci una mica en la realització del centre, en lloc d'esperar a construir-lo tot d'un cop", indica.
El grup municipal de Convergència a Berga també va instar l'executiu "a trobar una solució el més aviat possible per conservar en condicions la comparseria patumaire i per fer-la visitable". La comparseria roman des de les darreres festes del Corpus als baixos de l'edifici consistorial perquè la Casa de la Patum tenia goteres i també tèrmits i s'està treballant per solucionar-ho. "Això urgeix i no pot esperar que el centre d'interpretació estigui acabat", va manifestar Biarnés.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

Enllaços recomanats: Premis cinema