La parada de taxis de Berga està justament situada a la zona on hi haurà l'escenari principal de la mobilització de la Diada, però ningú ho ha comunicat als taxistes. El col·lectiu se sent oblidat per l'organització i per l'Ajuntament, de manera que els setze taxis en actiu a la capital del Berguedà no saben si diumenge podran oferir servei, o en quines condicions treballaran. "Encara és l'hora que rebem cap tipus d'informació de l'Ajuntament de Berga", explica Lluís Sánchez, un dels membres de Taxi Berga.

"Sabem que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) espera unes 60.000 persones a la ciutat; i hem llegit als fullets que l'escenari s'ubi-carà on habitualment hi ha la nostra parada, però amb nosaltres no hi ha parlat ningú", diu Sánchez. I ho confirma Albert Calvo, el president de l'entitat: "no en sabem res, no ens han fet arribar cap plànol dels carrers per on es podrà circular ni cap indicació".

Lluís Sánchez assegura que és quelcom fora de l'habitual. "Justament el diumenge següent hi ha la Sailfish Half Triatló de Berga i el consistori ens ha fet arribar un mapa que explica quins carrers estaran tallats i quins no", recalca. Per això, Sánchez afegeix que aquell dia el servei "està en dubte". Per al taxista "no té gaire sentit treballar sense una parada alternativa", ja que -al contrari del que ha passat amb els busos, que se situaran a la zona de l'hotel Berga Park- "a nosaltres no ens han comunicat cap reubicació"

Pel volum de gent que Berga espera en aquesta Diada descentralitzada, Lluís Sánchez també creu que ser-hi no els és gaire pràctic: "amb tantíssimes persones, tampoc ens podrem moure", admet.

El col·lectiu lamenta, sobretot, que ningú hagi pensat a dir-los res. "A la mateixa parada han penjat un cartell en què s'indica el canvi provisional dels contenidors del passeig de la Pau, que es portaran fins a altres zones de la ciutat, no els costava res dir-nos: 'guaiteu, hi haurà restriccions de circulació, us ubiquem la parada en una altra banda'", exposa Sánchez.

També desconeixen què han de fer dissabte, el dia abans, ja que a partir de les 3 de la tarda es tallarà el trànsit a la part superior del passeig de la Pau i no es podrà pujar ni baixar. Al contrari que diumenge, sí que es podrà travessar, però, per la Gran Via i per la plaça de la Creu.