La Patum infantil de Berga es mobilitza per aconseguir que els nens menors de 10 anys d'edat puguin accedir a les comparses del foc de la festa com passa fins ara. Fonts de l'entitat han informat que "no volem que se'ns apliqui el Reial Decret 989/2015 , Reglament d'articles pirotècnics i cartutxeria, que obliga els nens a ser majors de 10 anys per accedir a qualsevol de les comparses del foc que duem a terme en l'actualitat (maces, guites i plens). Fonts de l'entitat han explicat que reclamen que volen "una excepció d'aquesta normativa i que no ens afecti de cara a les festes del Corpus" del 2017. Es tractaria d'una exempció de la Disposició Addicional Sisena del Reial Decret 989/2015 per poder celebrar la Patum Infantil "com fa més de 59 anys que hem estat fent".

Fonts de l'entitat han explicat que, actualment, els nens que integren les comparses del foc tenen entre 6 i 10 anys. "Si apliquéssim aquesta normativa ens trobaríem que les comparses no estan adaptades i, per altra banda, es perdria l'essència de la Patum Infantil". Hi han afegit que "s'ha de tenir en compte que la Patum infantil també és Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat, i el fet de tenir una escola de patumaires va ser clau perquè la festa de la Patum de Berga obtingués aquest reconeixement". Sobre això hi afegeixen que quan la Unesco va reconèixer la festa "ja hi participaven nens d'edat inferior a l'esmentada". L'entitat comença aquest cap de setmana una recollida de signatures. Ho farà a través d'un estand a la fira d'entitats que es tindrà lloc al passeig de la Indústria de Berga.

Fonts de l'entitat han fet una crida "al poble, als estaments, associacions, entitats, mitjans de comunicació i polítics, per tal que, des d'avui mateix, comencem a treballar conjuntament per solucionar un problema que amenaça de desestabilitzar de manera important les nostres festes tradicionals i, més concretament, la celebració de la Patum infantil".