La capital de Berguedà comença a bategar. Els carrers de la ciutat comencen a omplir-se de veïns de la Catalunya central que hi fan cap per participar a la concentració de la Diada, aquesta tarda. Els organitzadors preveuen que hi assisteixin més de 70.000 persones.

El passeig de la Pau i les zones annexes van rebent de forma progressiva els participants a la concentració en un ambient festiu i calorós en un dia assolellat. Veïns de les deu comarques que seran a Berga van arribant amb autocars o vehicles particulars. Els que arriben en busos hi accedeixen per la carretera de Solsona on de moment aparquen els autocars així com també al polígon de la Valldan. Ja han arribat participants de la Cerdanya, l'Alt Urgell o l'Anoia. A mesura que baixen dels vehicles molts d'ells lluint estelades i altres motius independentistes, van desfilant cap al passeig de la Pau formant dolls de gent.

En colles d'amics o familiars els participants dinen a l'ombra dels arbres de parcs i jardins i també a les terrasses de bars i restaurants de la ciutat que estan plens. Arreu proliferen parades de venda d'entrepans i begudes i barres d'empreses particulars i de l'organització que donen una imatge inèdita de Berga.

Tothom posa el seu gra de sorra per l'animació de la jornada i l'atrezzo del passeig de la Pau folrat amb moltes estelades. Segurament la més gran i impressionant és la que han portat una colla de voluntaris de l'ANC de Sant Vicenç de Castellet que fa 450 metres quadrats desplegada a la façana d'un edifici davant de la benzinera de la carretera de Sant Fruitós. Es tracta d'una estelada elaborada per ells mateixos que des del 2013 cada any porten a les manifestacions sobiranistes de l'11-S.