VÍDEO: Berga supera tots els seus límits amb la seva Diada més concorreguda

El passeig de la Pau s'omple a vessar amb unes 60.000 persones durant l'acte multitudinari d'Òmnium i l'ANC

16.09.2016 | 11:11
El passeig de la Pau, ple a vessar.
El passeig de la Pau, ple a vessar.

Berga va viure aquest diumenge una jornada memorable que s´escriurà a la seva història com la celebració més massiva i vibrant que s´hi hagi fet mai, un esdeveniment únic, possiblement irrepetible, que va aplegar-hi 60.000 persones i que la va convertir de facto en la capital de la Catalunya Central i un dels cinc punts de referència del país en la celebració de la Diada.

La ciutat va treure pit i es va reivindicar de forma rotunda, i va superar amb escreix el repte colossal que suposa organitzar un esdeveniment inèdit, d´una magnitud gegantina que va multiplicar gairebé per quatre el seu cens de 16.200 persones. Berga va superar brillantment la prova d´esdevenir un immens batec independentista del cor de Catalunya.

Del principi al final, en general, la jornada va anar rodada. Des de primera hora del matí un exèrcit de voluntaris de l´Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural més els treballadors del cossos de seguretat, Protecció Civil i dels serveis sanitaris van arremangar-se, i van ocupar els seus llocs per rebre la invasió de visitants prevista. Van acabar sent 60.000 persones, una de les xifres que havia anunciat l´organització a principi de la setmana passada, una quantitat de persones mai vista a Berga, ni tan sols per Patum, la seva festa màxima.

El passeig de la Pau –on va tenir lloc l´acte central i que va quedar literalment folrat d´estelades de totes mides– i els carrers adjacents van ser l´epicentre d´una diada excepcional que es va desenvolupar en tot moment en un ambient festiu i cívic en una nova mostra del poder i el tarannà de la revolta dels somriures. Com en les darreres edicions de l´11-S, la concentració va aplegar un públic molt familiar i de colles d´amics que van desplaçar-se a Berga per manifestar-se a favor de la independència de Catalunya però també per gaudir d´una jornada festiva més a prop de casa seva que mai d´ençà de l´any 2012. Berga els va recompensar amb un dia estiuenc i molt assolellat. Els núvols no van evitar una calorada considerable.

Les entitats sobiranistes organitzadores, en col·laboració amb l´Ajuntament de Berga i la Generalitat, van aconseguir gestionar bé la mobilitat, el principal maldecap que tenien damunt la taula. L´objectiu era aconseguir una arribada esglaonada dels participants per evitar el col·lapse de Berga. I es va aconseguir especialment al matí, quan van anar arribant les desenes d´autocars que van portar els manifestants cap a la ciutat des del migdia. A la sortida després de la concentració, es van registrar cues de fins a deu quilòmetres a la C-16. Les nombroses activitats organitzades al llarg del dia van dispersar i entretenir els visitants i van tenyir Berga d´un programa d´activitats incessant, inusual. Una Diada per al record.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Els veïns de la Valldan fan un repàs de la seva història i defensen l´esperit de poble

Els veïns de la Valldan fan un repàs de la seva història i defensen l´esperit de poble

Just ahir, 23 de setembre del 2016, coincidint amb el cinquantè aniversari de l'annexió del poble...

Els Castellers de Berga es preparen per a l´actuació al concurs de Tarragona

Els Castellers de Berga es preparen per a l´actuació al concurs de Tarragona

La colla convoca assajos especials i organitza autobusos gratuïts per captar més gent

La berguedana que desxifra la mort

La berguedana que desxifra la mort

Sílvia Rotllant treballa des de fa deu anys com a tècnica d´autòpsies a l´Institut de Medicina...

Berga vol una Fira de Santa Tecla ´més útil´ per al sector primari

El certamen ramader presenta enguany una imatge renovada i els seus impulsors treballen per...

El passacarrers de la Patum acaba amb els salts a la carta a casa dels regidors

El passacarrers de la Patum acaba amb els salts a la carta a casa dels regidors

El Patronat elimina la problemàtica tradició d'adaptar l'itinerari a la residència de les...

Enllaços recomanats: Premis cinema