Pot tenir olfacte periodístic una vedella? La resposta és un sí rotund. Ho han demostrat uns quants exemplars del ramader Joan Marmi aquest dimarts en la presentació del programa d'actes de la fira agrícola i ramadera de Santa Tecla que se celebrarà a Berga el 24 i 25 de setembre.

Els organitzadors de la presentació han convocat la roda de premsa davant d'un grup de vedelles perquè els periodistes poguessin captar bones imatges lligades amb el certamen de la pagesia. Les bèsties en tot moment s'han mostrat molt interessades en els moviments d'una colla de polítics i periodístes que ha aplegat l'acte.

Mentre els responsables del certamen l'anaven explicant de cara als reporters, les vedelles se'ls han anat acostant per la seva esquena potser per sentir millor el que deien. Fins al punt que una d'elles, la més intrèpida, ha arribat a tocar amb el morro el vestit de Ramon Lletjós el director dels serveis territorials del departament d'Agricultura de la Catalunya, ensumant la notícia.

La curiositat bovina ha fet que el regidor de Promoció Econòmica Francesc Ribera volgués cedir la paraula «a les autèntiques protagonistes» de l'acte enmig de la gatzara general que aquesta simpàtica escena ha generat. Amb l'alè dels animals als clatells, els polítics han acabat la roda de premsa i ben enriolats -com la resta d'asssitents-s'han fet una foto amb les vedelles de teló de fons i també amb els cartells tapant-se la cara i unes altres a la gatzoneta perquè es veiessin ben bé les seves noves 'amigues'.

Al final s'hi ha afegit el ramader Joan Marmi, el propietari de les bestioles a qui els organitzadors han felicitat per la docilitat i sociabilitat d'unes vedelles que «s'han portat molt bé». Ha estat, sens dubte una presentació molt divertida i informal que ha fet riure a tothom.

Un cop acabats els parlaments, durant la sessió fotogràfica, els animals han tornat a centrar tota l'atenció, mentre el propi Joan Marmi, Ramon Lletjós. Francesc Ribera i David Font bromejaven amb el cartell del mercat, obra de l'artista berguedà Salvador Vinyes.