"Volem que la Fira de Santa Tecla sigui millor, no més gran i més centrada en el tema agrícola". Així ho va explicar Francesc Ribera, el regidor de Promoció Econòmica de Berga, ahir en la presentació de la mostra agrícola i ramadera del Berguedà, que es farà un cap de setmana més enllà, reorganitzarà espais i estrenarà una nova escenografia. En comptes de celebrar-se el tercer cap de setmana s'escaurà el quart, els dies 24 i 25 de setembre, per cenyir-se millor a l'època que el bestiar ja ha baixat de pasturar de les muntanyes.

Ribera, juntament amb el director dels Serveis Territorial a la Catalunya Central del departament d'Agricultura, Ramon Lletjós, i el president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, David Font, van presentar el programa del certamen als prats de Campllong, a Castellar del Riu.

Una de les principals novetats del certamen és que aplegarà la maquinària agrícola que fins enguany s'exposava per la Fira de Maig. El regidor berguedà va reiterar la voluntat de l'executiu "d'ordenar" les fires. Enguany el bestiar estarà situat a la plaça Viladomat. A més, hi haurà diferents veles per acollir activitats monogràfiques com tastos de tapes de vedella i cerveses artesanes, una vela d'entreteniments on es faran activitats musicals i una altra vela per a les entitats. La mostra, que inclou xerrades del sector, té un pressupost de 20.000 euros.