Eloi Escútia, el nou regidor del govern de la CUP de Berga ha estat doblement protagonista en la seva estrena en el ple de dijous 15 de setembre. A banda de prendre posessió del càrrec i de l'estirada d'orelles que li ha dedicat el grup de CiU(a l'oposició) per començar a actuar abans d'hora, Escútia ha tingut una agradable sorpresa. A banda de ser professor, Escútia forma part del grup la Berguedana de Folklore Total Els seus companys van esperat pacientment que acabés el ple de dijous i aleshores van situar-se a les escales d'accés per la poraà gran de la casa gran i van dedicar-li una cançó perquè tingui sort en aquesta nova etapa.

Biarnés renya el nou edil

Antoni Biarnés cap de files del grup municipal del CiU a Berga ha 'renyat' al nou regidor del govern Eloi Escútia, minuts després que aquest s'hagi estrenat en el càrrec. Després de felicitar-lo per la seva entrada a l'Exectiu, BIarnés l'ha amonestat perquè "ja fa dies que córre per l'Ajuntament com si fos regidor" . Biarnés ha dit que fer-ho abans de prendre posessió perquè "sinó confòn a la gent". Biarnés ha dit que les normes "són de respecte dels uns i altres".

El regidor Oriol Camps (CUP) ha explicat que "ha estat un simple tema d'organització pràctica el fet que Escútia hagi participat en reunions del govern " per tal de facilitar-li els coneixements dels temes que haurà de gestionar com a responsable de Medi Ambient, una àrea que fins ara ha dut Oriol Camps. Pel que fa a Educació, per dilluns 19 de setembre s'ha convocat una compareixença de la regidora sortint de l'àrea Mònica Garcia i el nou responsable Eloi Escútia per valorar l'inici del curs escolar i visualitzar el canvi de les carteres.